MARTY MCFLY’IN UÇAN KAYKAYI TONY HAWK’A EMANET

MARTY MCFLY’IN UÇAN KAYKAYI TONY HAWK’A EMANET


Uçan Kaykay Projesinden Son Havadisler


Back to the Future 2, 1989 yılında gösterime girdiği günden beri tüm insanlığın beklediği tek bir teknolojik gelişme var. Hayır zaman yolculuğu yapabilen arabalardan bahsetmiyoruz, uçan kaykay A.K.A. hoverboard’lardan bahsediyoruz.

 

 

Filmde Marty Mcfly’in kullandığı uçan kaykaylara 2014 yılına gelmiş olmamıza rağmen hala kavuşamadık. Bu konuda bize gereksiz yere yakın gelecekle ilgili boş hayaller vadeden senaristleri mi suçlamalıyız, yoksa hala uçan kaykayı icat edemeyen bilim insanlarını mı bilemiyoruz. Filmde gördüğümüz şekliyle uçan kaykay henüz icat edilememiş olsa da insanlık henüz bu konudan ümidini kesmiş değil.

 

Geçtiğimiz aylarda Hendo Hover isimli gönlünü uçan kaykaylara kaptırmış bir kişinin Kickstarter’da başlattığı Hendo Hoverboard projesinden BAHSETMİŞTİK. Bugün o projeden yeni haberlerle ve nur topu gibi kanlı canlı bir deneme videosuyla karşınızdayız.

 

 

Kaykay dünyasının efendisi, artık yaşını başını alsa da hala kaykay denince akla gelen ilk isim olan Tony Hawk, Hendo Hoverboard’u denedi. Normal kaykaydaki becerilerinden uzak gözüken Tony Hawk, düşe kalka da olsa en azından Hoverboard’un çalıştığını kanıtlamış oldu.

 

 

Hendo Hoverboard, sadece özel olarak hazırlanmış manyetik özelliği olan bir zeminde kullanılabiliyor ve yerden sadece bir inç, yani yaklaşık olarak iki buçuk santimetre yükselebiliyor. Şarjı da sadece yedi dakika dayanabiliyor. Yine de imkanı olsa çocuğunu satıp bu işe yatırım yapacak kadar uçan kaykay hastası olan insanlar sayesinde proje Kickstarter’da 250.000 doları hedeflerken bitime 26 gün kala şimdiden 450.000 barajını aşmış durumda. Gereken maddi desteği de alacağı kesinleşen Hendo Hoverboard, umarız yakın gelecekte 1989’dan beri deliler gibi beklediğimiz uçan kaykayı bizlere sunabilir.