KELLE KOLTUKTA İZLEYECEĞİMİZ FİLM: THE INTERVIEW

KELLE KOLTUKTA İZLEYECEĞİMİZ FİLM: THE INTERVIEW


Hacker'lardan Sevimsiz Tehdit


Sony'nin iflahını kesen hacker saldırılarının ulaştığı son nokta gerçekten de rahatsızlık verici. Ünlü oyuncu ve yapımcıların, Sony çalışanlarının özel bilgilerini bir bir ortalığa döken bu sevimsiz saldırıyı üstlenen hacker grubunun Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'la bağlantılı olabileceği konuşuluyordu. Hacker grubunun yeni bildirisiyle bu ihtimal kesinleşmiş oldu.

 

 

25 Aralık'ta vizyona girecek ve Seth Rogen ve James Franco'nun başrollerde karşımıza çıkacağı The Interview, bildiğiniz/bilmediğiniz üzere ikilinin Kuzey Kore liderine suikast girişimine yer verecekti. Kim Jong-un ise, filmin konusunu duyduğu günden bu yana basın sözcüleri vasıtasıyla nefret kusuyordu. Bu nefret söylemleri şu bildiriyle oldukça tehlikeli bir hal aldı;

 

"Warning

We will clearly show it to you at the very time and places “The Interview” be shown, including the premiere, how bitter fate those who seek fun in terror should be doomed to. Soon all the world will see what an awful movie Sony Pictures Entertainment has made. The world will be full of fear. Remember the 11th of September 2001. We recommend you to keep yourself distant from the places at that time. (If your house is nearby, you’d better leave.) Whatever comes in the coming days is called by the greed of Sony Pictures Entertainment.

All the world will denounce the SONY."

 

 

Bildiri, filmin galasının yapılacağı ve gösterime gireceği yerleri açık açık terörist saldırı ile tehdit ediyor. Bununla yetinmiyor, 11 Eylül örneğini gözümüze sokuyor. 

 

Filme kesinlikle gitmememiz gerektiğini söyleyen bildirinin ardından Rogen ve Franco'nun basın toplantıları ile bazı ülkelerdeki galalar şimdiden iptal edildi. Durumun hangi noktaya varacağı ise büyük bir tedirginlikle bekleniyor.