sony playstation 900 çalışanını işten çıkardı

sony playstation 900 çalışanını işten çıkardı


işler beklendiği gibi gitmedi


Sony‘nin PlayStation‘ı 2024 yılında işten çıkarmalarla sarsılacak video oyun şirketlerinin listesine katıldı.

 

Görevden ayrılan CEO Jim Ryan‘a göre, yaklaşık 900 Sony Interactive Entertainment çalışanı ya da PlayStation’ın küresel işgücünün %8’i kesintilerden etkilenecek. Amerika, EMEA, Japonya ve APAC bölgelerindeki çalışanlar etkilenecek ve PlayStation’ın Londra stüdyosu da dahil olmak üzere birkaç stüdyo kapanacak.

 

Ryan, “Bunlar başarımızın bir parçası olan inanılmaz yetenekli insanlar ve katkıları için çok minnettarız” dedi. “Bununla birlikte, endüstri büyük ölçüde değişti ve işletmeyi ileride olacaklara hazırlamak için kendimizi geleceğe hazırlamamız gerekiyor. Geliştiricilerin ve oyuncuların beklentilerini karşılamamız ve oyun alanında geleceğin teknolojisini geliştirmeye devam etmemiz gerekiyor; bu nedenle, topluma en iyi oyun deneyimlerini sunmaya devam edecek şekilde hazırlandığımızdan emin olmak için bir adım geri attık.”

 

Ryan’ın personele gönderdiği mektubu aşağıda bulabilirsiniz.

 

Takım,

 

Size mümkün olduğunca sık işle ilgili güncellemeler sunmak önemli. Bugün üzücü bir haberle karşınızdayım. Geçtiğimiz birkaç ay boyunca gelişen ekonomik ortam, ürün geliştirme, dağıtma ve piyasaya sürme yöntemlerimizdeki değişiklikler ve hızla değişen bu sektörde kuruluşumuzun geleceğe hazır olmasını sağlamak için yaptığımız görüşmeler sonucunda zor kararların kaçınılmaz hale geldiği sonucuna vardık. Liderlik ekibimiz ve ben, ne yazık ki başarımıza katkıda bulunan çok yetenekli bireyleri etkileyecek şekilde işgücümüzde bir azalmayı da içeren, operasyonları yeniden yapılandırmaya yönelik son derece zor bir karar aldık.  

 

Dikkatli bir değerlendirmenin ve birkaç ay boyunca yapılan birçok liderlik tartışmasının ardından, işi büyütmeye ve şirketi geliştirmeye devam etmek için değişiklikler yapılması gerektiği açıkça ortaya çıktı. Geri adım atmamız, işimize bütünsel olarak bakmamız ve şirketin uzun vadeli sürdürülebilirliğine ve toplumumuz için mümkün olan en iyi deneyimleri sunmaya odaklanarak ilerlememiz gerekiyordu. Amacımız, başarımızın devamını sağlamak ve oyuncular ile içerik oluşturucuların bizden beklediği deneyimleri sunabilmek için kaynaklarımızı düzene sokmaktır.

 

Bunun ne anlama geldiği konusunda size, ortaklarımıza ve topluluğumuza karşı olabildiğince şeffaf olmak istiyorum:  

 

Personel sayımızı yaklaşık 900 kişi veya mevcut işgücümüzün yaklaşık %8’i kadar azaltmayı öngörüyoruz.

 

Bu haberi almanın zor ve tedirgin edici olacağını ve bunun sizin için ne anlama geldiğini merak ettiğinizi biliyorum. Bu konuya nasıl yaklaşacağımıza ilişkin zaman çizelgeleri ve prosedürler, yerel yasa ve yönetmelikler nedeniyle bulunduğunuz yere göre değişiklik gösterecektir.

 

Önerilen değişiklikler, nihai kararlar alınmadan önce bir toplu istişare dönemine gireceğimiz anlamına gelmektedir. Toplu istişare sürecinin bir parçası olan tüm çalışanlar bugün bir sonraki adımlar hakkında bilgilendirilecektir.  

 

Bu kolay olmayacak ve bunun refah üzerinde yaratacağı etkinin farkındayım. Etkilenen çalışanlara kıdem tazminatı da dahil olmak üzere destek sağlanacaktır. Bunlar zorlu zamanlar olsa da, şirketimizin, markamızın veya sektörümüzün güçsüzlüğünün bir göstergesi değildir. Amacımız çevik ve uyarlanabilir kalmak ve şimdi ve gelecekte mümkün olan en iyi oyun deneyimlerini sunmaya odaklanmaya devam etmektir. 

 

Bu zor dönemde gösterdiğiniz anlayış için teşekkür ederiz. Lütfen kendinize ve birbirinize karşı nazik olun. 

 

Jim