BANKSY İLE TANIŞTIĞINI İDDİA EDEN UFAKLIK

BANKSY İLE TANIŞTIĞINI İDDİA EDEN UFAKLIK


Gizem Perdesi Aralaniyor


Dönemimizin en yetenekli ve en gizemli sanatçılarından Banksy’nin işleri vandalizm yerine sanat eseri muamelesi görüyor, elinin değdiği duvarlar değerleniyor, eserinin süslediği binalar emlak piyasasında tavan yapıyor. Amerika’nın birçok eyaletinde kamu malına herhangi bir işlem uygulamak ciddi yaptırımlarla karşılaşırken, Banksy görünmezliğinin getirdiği dokunulmazlık ile elini kolunu sallaya sallaya dolaşıyor. Karda yürüyüp izini belli etmeyen bir şehir efsanesi olan Banksy, ismi dillenen cismiyse bilinmeyen bir süper kahramanmış gibi hayatını sürdürüyor. 

 

 

İngiltere'de Ben Azarya isimli bir genç ise Banksy'nin gülcemalini görme şerefine nail olduğunu iddia ediyor. Tren yolculuğu esnasında bir beyefendinin çantasından düşen sprey boyayı alıp kendisine verdiğinde, "Robin Banks'in kim olduğunu biliyor musun?" sorusuna naifçe "Hayır" diyen Azarya, imzalı bir Banksy çizimiyle mükafatlandırıldı. Banksy olduğu sanılan şahıs çizimi Azarya'ya uzatırken, "Bunun ederi yaklaşık 20.000 sterlin civarında" diyerek ufaklığa güzel bir hayat geçirmesi temennisinde bulundu. Banksy'nin basın sözcüsü mevzu bahis şahsın Banksy olmadığını iddia ederken, Ben Azarya elinde 20.000 sterlin ya da 0 Lira değerinde bir çizimle ve okul arkadaşlarına anlatacak renkli bir hikayeyler kalakaldı. 

 

 

Kıssadan hisse; trende, sokakta, otobüste ve metrobüste gördüğünüz yabancılara iyi davranın, iyilik yapın ve Boğaz'ın serin sularına atın.