“DUŞTA BİRA” TÜRKİYE’DE VAR MIDIR? YOK MUDUR?

“DUŞTA BİRA” TÜRKİYE’DE VAR MIDIR? YOK MUDUR?


Hem su, hem bira


The Kernel’dan Cooper Fleishman’ın makalesi, kış güneşinin dürttüğü, dürtmekten bir adım öteye geçip kulağa fısıldamaya başladığı, hatta dikkatli bir şekilde bulutlara baktığınızda görebileceğiniz yaramaz cümleyi değişik bir aktiviteye çeviriyor. Peki gizli cümle nedir? Gündüz… Bira… Mı… İçsek…

Kasvetten Mordor’a dönen ülkemizdeki havalar, gün itibariyle güzelleşti. Hemen atlayıp “Haftaya ama Sibirya şeyi geliyormuş.” diye moralimizi bozmayın, bugün hava güzel mi? Güzel. Bugün güzel güzel bira içilir.

Fleishman’ın makalesi ise “Duşta Bira” fenomenini Amerika’da araştırıyor. The Kernel’ın sosyal medya hesapları da kullanılarak yapılan araştırmada, onlarca kişi duşta bira içtiği fotoğrafları paylaşarak, bir şehir efsanesi olarak yer alan duşta içilen bira gerçeğini doğruladı.

Öncelikle ben de niye duşta bira içtiğime üç neden getirmek istiyorum:

1. Cumartesi gecesi, evde üç dört içki içmişsin. Tam arkadaşların arar ve duşa girip giyinmek zorunda kalırsın. Bu sırada hiç duşa girip ayılasın da yoktur. Ne yaparsın? Duşta bira.

2. Pazar öğlen uyandın. Akşamdan kalma, bir insan suretini bürünmüş ve tank, tüfek, en ağır sanayi hamlesini almış gelmiş; ağzını burnunu kırıyor. “Duşa girsem belki geçer…”, “İki bira içsem belki geçer…” diye mi düşünüyorsun? İkisini de aynı anda yapabilirsin. Duşta Bira.

3. Duşa girmek de, bira içmek de müthiş şeyler. Birleştirin gitsin, ne kaybedebilirsiniz ki?

“Duşta Rakı” biraz konsepte ters olduğundan, bizde “Duşta Bira” var mıdır diye insan merak ediyor.

Var mıdır? Varsa nasıldır? Bir el atsanız tadından yenmez…