DAVID BOWIE’Yİ ANLAMAK İÇİN 1 YIL ONUN GİBİ YAŞAMAK

DAVID BOWIE’Yİ ANLAMAK İÇİN 1 YIL ONUN GİBİ YAŞAMAK


Bir efsaneydi senle beraber olmak


Yaşayan efsane diye tabir edebileceğimiz çok az insan var. Onlardan biri de David Bowie…

Aynı dönemlerde yaşadığımız için bile çok şanslı olduğumuz Bowie, 68 yaşına gelmesine rağmen hala üretmeye devam ediyor. Daha da güzeli, kaliteli üretiyor.

Son stüdyo albümü The Next Day dinledikçe güzelleşedursun, Kingston Üniversitesi’nde akademisyenlik görevini yürüten Will Brooker, hayatının son bir yılını Bowie’nin neredeyse 50 yıllık kariyerinde deneyimlediği önemli anları tekrar yaşamaya adadı. David Bowie’nin düşünce yapısını ve işlerini daha iyi anlamak için Ziggy Stardust’tan Aladdin Sane’e, oradan da Thin White Duke’a, Bowie’nin kariyerindeki önemli aşamaları anlamaya çalışan Brooker, İngiliz sanatçının yeme düzeni, okuduğu kitaplar ve gittiği yerleri hayatının merkezi haline getirdi.

Instagram hesabından Bowie’nin farklı dönemlerdeki imajlarına bürünmüş haldeki fotoğraflarını paylaşan Will Brooker, bu projesini şu sözlerle açıklıyor. “Esas fikrim, Bowie’nin kafasını kariyerinden ve hayatından önemli anlarla yaşarken işlerini özgün bir açıdan anlamaya çalışmak. Aynı zamanda da bölünmüş kişilik gibi eleştirel ve nesnel bir bakış açısı da kazanmak.”

Bowie’nin 70’lerdeki haline uyum sağlamak ve onun tükettiği kokainin etkisini deneyimlemek için altı adet enerji içeceği içtiğini  de belirten Brooker, “Şanslıyım ki kariyerini kronolojik olarak takip ediyorum. Çünkü 1983’e geldiğinde oldukça temizdi” diyor.