FESTİVAL GİBİ BİR KONSER SEZONU BU YAZ ZORLU PSM’DE

FESTİVAL GİBİ BİR KONSER SEZONU BU YAZ ZORLU PSM’DE


Efsane isimlerle buluşma noktanız: Zorlu PSM


İstanbul’da festival sezonunun açılışı yapıldı. Yurt dışında ise Primavera’yla birlikte yaz festivalleri sezonu resmen açılışını yapacak. Birbirinden iddialı isimlerle donanmış festival afişlerine bakıp iç geçirdiğimiz, “Keşke bizde de olsa…” dediğimiz dönemler ise, tek bir güne sığan festivalle değil, yaz aylarına eşit olarak dağılan dev konserlerle son buluyor. Zorlu PSM, bu yılki dev festivallerde isimlerini en tepede gördüğümüz müzisyen ve grupları sahnesinde ağırlamaya hazırlanıyor.

İsimlere tek tek baktığımız zaman, hepsinin kendi dönemlerinin, hatta her dönemin ikonik isimleri olduklarını fark ediyoruz.

90’lı yıllardan bu yana müzik piyasasının zirvesinde yer alan, sadece müzisyen olarak değil, sanatın birçok farklı dalında faaliyet gösteren günümüzün en önemli kadın sanatçılarından PJ Harvey, 8 Haziran’da Zorlu PSM sahnesinde olacak. Tek başına sahne aldığını farz ettiğimizde bile çok önemli bir konsere hayat verecek Amerikalı kült grup Low, yeni albümü The Hope Six Demolition Project’le harika bir geri dönüşe imza atan PJ Harvey öncesi gecenin açılışını yapacak. Bir taşla iki kuş mu demiştiniz? Buyrun!

11 Haziran’da ise yıllardır beklenen büyük mü büyük buluşma gerçekleşecek. Türkiye’de konser vermesi için yıllardır beklenen İzlandalı grup Sigur Rós, Türkiye’de ilk kez Zorlu PSM sahnesine çıkacak. Jónsi ve arkadaşlarıyla yaşanacak bu büyük buluşma için Türkiye konser tarihinin en önemli anlarından biri diyebilir miyiz? Bizce büyük harflerle diyebiliriz!

23 Haziran’a geliyoruz… Gerçek anlamda bir yaşayan efsaneyle buluşacağız. Punk rock’ın vaftiz annesi, Andy Warhol’un ünlü klanının en büyük ilham perilerinden, Chelsea Hotel’in en şaşalı yıllarında orada bulunan Patti Smith, ikonik albümü Horses’ın 40. yılında Patti Smith and her band olarak Zorlu PSM sahnesinde olacak! Her devrin sanatçısı Patti Smith, hayatınızın en önemli konser deneyimlerinden birinde grubuyla başrolde olacak.

Sıra 21 Temmuz’da! 90’lı yıllarda patlama gerçekleştiren alternatif rock’ın en önemli temsilcilerinden biri olan Skunk Anansie, Skin önderliğinde tasdiklenip onaylanmış dinamik canlı performansını Zorlu PSM sahnesine taşıyacak. Müzik sahnemizin önemli gruplarından Redd, gecenin açılışını yapacak.

Şarkıcı/şarkı sözü yazarı mı demiştiniz? O zaman sizlere 29 Temmuz’da Zorlu PSM’ye ışınlanmanızı tavsiye ediyoruz. Modern zamanların en önemli şarkıcı/şarkı sözü yazarlarından İrlandalı müzisyen Damien Rice, nice anlamlar yüklediğiniz/yükleyeceğiniz başucu şarkılarıyla 29 Temmuz’da Zorlu PSM sahnesinde olacak. Bu güzel gecenin ön grupluğunu yine özel bir isim üstlenecek. Ünlü İzlandalı grup Múm’un kurucu eski üyesi, vokalist/çellist Gyða Valtýsdóttir, Damien Rice buluşması öncesi şairane performansıyla karşınızda olacak.

Etkinliklerin biletlerini şuradan satın alabilirsiniz.