GEORGE LUCAS MÜZESİ LOS ANGELES’TA AÇILIYOR

GEORGE LUCAS MÜZESİ LOS ANGELES’TA AÇILIYOR


May the art be with you


Sayısız insanı Star Wars evreniyle tanıştıran ve algılarında bambaşka kapılar açan George Lucas, Los Angeles’ta Museum of Narrative Arts ismiyle eşine rastlanılmayacak bir müze açıyor.

University of Southern California’nın yanındaki Exposition Park’a yapılacak müzenin yaklaşık 1 milyar dolar olacak harcamasının tümünü Lucas karşılayacak. San Francisco yerine Los Angeles’ı seçmesinin sebebini ise şöyle açıklıyor kendisi: “Bu şekilde daha kapsamlı bir çevreye ilham vermiş, daha geniş ve çeşitli bir izleyici kitlesine ulaşma amacımızı gerçekleştirmiş olacağız.”

George Lucas, Darth Vader

Lucas, müzeyi kişisel sanat koleksiyonundan parçalar ve Darth Vader’ın orijinal maskesi gibi daha birçok Star Wars kitiyle dolduracak.

Görsel hikaye anlatımının gücünü; illüstrasyon, çizim, fotoğraf, film, animasyon ve dijital sanat çerçevesinde öne çıkarması planlanan müze, türünün tek örneği bir koleksiyonun önünü açacak gibi görünüyor.

Her yaş için eğitimsel deneyimler ile farklı bir bakış açısı kazandırmayı ve sanatsal süreci yaşatmayı amaçlayan Museum of Narrative Arts; geçici sergilere, workshop’lara, festivallere ve günlük film gösterimlerine de ev sahipliği yapacak.

2021’de tamamlanması beklenen müze, birkaç sanatçıya göre bittiğinde böyle gözükecek.

la-1477542843-snap-photo

 

Müzenin koleksiyonundan parçalar, hedefi, amacı ve müzeye adını veren anlatı sanatı hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak için müzenin sitesine buyurunuz.

sw1_c3po_concept_art1