MEVZU YERLİ MÜZİK SAHNESİYSE ADRESİNİZ LOKALİZE

MEVZU YERLİ MÜZİK SAHNESİYSE ADRESİNİZ LOKALİZE


Ülke müziğine #studio dokunuşu


Ülke müzik dinleyicisine ülke müziğiyle ilgili düşüncelerini sorsanız, muhtemelen sevdiği isimlerin canlı performanslarını dilediğince izleyebileceği mekanların azlığından yakınacaktır. Ülke sahnemizin müzisyenlerine, özellikle bağımsız isimlere sorsanız, onlar da muhtemelen geçimlerini sağlamak için tek yollarının bol bol konser vermek olduğundan ve bunu -lojistik imkanların yetersizliğinden- layıkıyla yapamayıp dümdüz bir icrayla yetinmek zorunda kaldıklarında yaşadıkları mutsuzluktan bahsedecektir.

İki tarafın da son derece haklı endişeleri var; ancak bu durumu değiştirmek için canla başla uğraşan bir ekip de var. Zorlu PSM bünyesinde bulunan #studio’da gerçekleşen Lokalize serisi, bugüne dek ülke sahnemizin önde gelen isimlerini ağırlamanın yanı sıra genç yeteneklere de ev sahipliği yaparak, iki yakayı da #studio’nun sıcak atmosferinde bir araya getirip dinleyiciyi de icracıyı da mutlu edecek konserlere imza attı.

 

Biz diyelim 15, siz deyin 30 yıldır görünmeyen bir kar yağışını atlattığımız günlerde içimizi ısıtmaya devam edecek Lokalize serisi, Şubat ayında da canavar gibi bir programla karşımızda olacak. Şubat’ın ayının ikinci günü, “Değildir!” diye haykırmayı sürdüren Nihil Piraye ve cosmic chill – electro kraut arasında gezinen Islandman art arda sahne alacak.

4 Şubat’ta Büyük Ev Ablukada’nın Ay Şuram Ağrıyo adlı akustik serisinin yeni ayağına aynı gün içinde gerçekleşecek iki konserle ev sahipliği yapacak Lokalize, iyiden iyiye kıvama gelen #studio seyircisine 8 Şubat’ta Bubituzak’ın yeni albümü Boyutlar’ın lansman konserini de sunacak.

9 Şubat’ta 9’dan Sonra Blues adlı etkinlikte Sahte Rakı ve Emre Nalbantoğlu izleyicileri blues’a doyurup Yavuz Çetin’e selam çakarken toplama albümü XX’le The Guardian’dan dört yıldızı kapan BaBa ZuLa, 15 Şubat’ta bu ayın son Lokalize konserine imza atacak. BaBa ZuLa’nın öncesi ve sonrası da Türk müzik sahnesi dendi mi kendisinden destur almadan konuşmanın yanlış olacağı Murat Meriç, DJ kabininde olacak.

Lokalize serisi, Şubat ayından sonra da sürprizlerine ve müzik sahnesinin güzel bir alternatif olmaya devam edecek!

Biletleri şuradan satın alabilirisniz.