BOMBAY BICYCLE CLUB SOLİSTİ JACK STEADMAN’DAN SOLO ALBÜM

BOMBAY BICYCLE CLUB SOLİSTİ JACK STEADMAN’DAN SOLO ALBÜM


God First


2014’te yayınladıkları So Long, See You Tomorrow’dan beri sesi soluğu çıkmayan İngilizlerin indie bayrağını en önde taşıyan gruplardan Bombay Bicycle Club’ın solisti Jack Steadman, solo albümünü yayınlıyor.

17390554_10155960103264502_226122586283802684_o

 

2016’da yaptıkları bir açıklamayla yakın zamanda yeni bir albüm çalışmasına girmeyi düşünmediklerini açıklayan ve “Şimdi dağıldılar mı? dağılmadılar mı?” sorularını sorduran Bombay Bicycle Club’dan Jack Steadman, kendisinin bugüne kadar alışık olduğumuz üretimlerinden farklı olarak Mr Jukes ismi altında yaptığı bu albümle bizleri karşılamaya hazırlanıyor. Steadman’in caz, funk ve soul müziğe olan tutkusunu ön plana çıkaracağı bir albüm olacak God First’ten bir de tekli yayınlandı.

9 Haziran’da çıkacak albümden bugün Angels / Your Love isimli teklisini paylaşan Jack Steadman a.k.a Mr Jukes, bu şarkıda Şikagolu rapçi BJ The Chicago Kid ile çalışmış. Arjantinli caz ikonu Jorge Lopez Ruiz’in şarkılarından aldığı sample’lar ile oluşturulan şarkı ile Steadman, R&B ve Hip Hop dünyasına göz kırpıyor. Bu şarkı üzerine konuşan Jack Steadman, “BJ albüm için birlikte ilk çalıştığım kişiydi. Eğer koro kısmındaki üflemelileri dikkatlice dinlerseniz bu parça için hissettiğim heyecanı siz de hissedebilirsiniz. O an bunun solo bir albümden çok birçok farklı insanla çalışmak için bir fırsat olduğunu anladım.” açıklamasını yaptı.