SGT. PEPPER ŞEREFİNE LIVERPOOL’DA THE BEATLES FESTİVALİ

SGT. PEPPER ŞEREFİNE LIVERPOOL’DA THE BEATLES FESTİVALİ


Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band


20. yüzyılın en önemli müzik hareketlerinin çıkış noktası Liverpool, The Beatles’ın kült albümü Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band’ın 50. yılını kutlamaya hazırlanıyor.

The Beatles’ın 1967 çıkışlı Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band albümü; 25 Mayıs – 16 Haziran tarihleri arasında Sean Doran ve Liam Browne’ın küratörlüğünü yaptığı ve The Beatles’ın da doğum yeri olan Liverpool’da, şehrin birçok farklı yerinde gerçekleşecek etkinlikler ile 50. yılını kutlayacak. Program, 13 sanatçının albümde yer alan 13 parçadan esinlenerek hayat verdiği eserleri içerecek.  Frank Cottrell Boyce, Mark Morris Dance Group, DJ Spooky, Judy Chicago, Meow Meow, Jeremy Deller, Christophe Berthonneau + Groupe F gibi sanatçılar ve sanatçı toplulukları Tate, Metal, Milapfest, Hurricane Films gibi önemli kültür kurumları ile birlikte ortak çalışmalar gerçekleştirecek.

Etkinlik serisinde yer alacak işlerden Mark Morris Dance Group’un yeni dans eseri Pepperland izleyicilerle buluşmayı beklerken, Turner Prize sahibi sanatçı Jeremy Deller, kamusal alanda yer alacak iki işi ile birlikte “tanıdıklarımızla değil aynı zamanda yabancılar arasında da dostluğun ve fedakârlığın doğasını inceleyecek.”

Feminist sanatın öncü isimlerinden ABD’li  Judy Chicago ise, Liverpool Limanı’ndaki Grain Silo’da bu güne kadarki en büyük mural’ını yapacak.

Programın eş küratörleri Sean Doran ve Liam Browne, bu etkinlikler hakkında yaptığı açıklamada, “Bu 13 sipariş edilen iş ile, sanatçılar sadece The Beatles’ın Sgt. Pepper albümünün dehasına cevap vermekle kalmıyor, aynı zamanda rakipsiz bir yaratıcı topluluğuna sahip Liverpool şehrinden ilham almanın nasıl bir his olduğunu bu işlere aktarıyor. Sir Paul McCartney’den de bu etkinlikler için olumlu geri dönüş aldığımıza çok mutlu olduk.” dedi. Etkinlikler ile daha detaylı bilgiye erişmek için buraya tıklayabilirsiniz.