THE SHINING’İN DAVID LYNCH İLE BULUŞMASININ MEYVESİ BU VİDEODA

THE SHINING’İN DAVID LYNCH İLE BULUŞMASININ MEYVESİ BU VİDEODA


Blue Shining


Stanley Kubrick’in The Shining’i hiç yönetmediğini, ama Kubrick yerine yönetmen koltuğunda oturan ismin filmi daha da ilginç hale getirebildiğini düşünün… Aklınıza gelen ilk isim kim olurdu? Zor değil mi?

Bu zor sorunun cevabı için ilk akla gelen isim tabii ki David Lynch. Richard Vezina isimli bir Vimeo kullanıcısı, bu iki kendine özgü yönetmenin evrenini aynı videoda harmanlayıp Kubrick’in The Shining’i ve David Lynch’in Blue Velvet’ını bir araya getirdi. İki evrenin birleşmesinden oluşan alternatif evrende yaptığımız sekiz dakikalık yolculukta Vezina, Lynch’in sürreal atmosferi içerisinde Jack Nicholson’ın çarpık yakın çekimlerinin üstüne The Shining’deki klasiklemiş koridor sahnesinde karşımıza çıkan ikizler yerine Eraserhead’deki Lady from the Radiator’u koyup kafamızı iyice allak bullak etmeyi başarıyor.

Mulholland Drive ve Twin Peaks’ten sahnelerin de karşımıza çıktığı Blue Shining videosunu ve 21 Mayıs’ta başlayıp kaldığı yerden devam edecek yeni Twin Peaks sezonundan yayınlanan son tanıtım videolarını aşağıda bulabilirsiniz.