DISNEY STAR WARS HAYRANLARI İÇİN BİR WESTWORLD YAPIYOR

DISNEY STAR WARS HAYRANLARI İÇİN BİR WESTWORLD YAPIYOR


Çok çok uzak bir galakside...


Disney, bu hafta sonu düzenlenen D23 Expo’da Star Wars evreninde geçen dev bir tematik otelin hazırlıklarını sürdürdüğünü açıkladı. Bir başka deyişle, Star Wars’çular için bir Westworld geliyor!

Bu durum elbette ortalıkta dolaşan sentetik insanlarla silahşörlük yapılacağı anlamına gelmiyor, umuyoruz ki parkın derinliklerinde gizli bir labirent de yoktur; ama Walt Disney yöneticilerinden Bob Chapek konuyla ilgili fazlasıyla heyecanlı: “Bugüne dek en deneysel işlerimizden biri üzerine çalışıyoruz. Lüks bir oteli otantik bir çevreyle birleştiriyor.”

Peki bu otel nasıl bir şeye benzeyecek? Dev bir uzay gemisi görünümündeki otelin her penceresinden uzay boşluğu görülebilen konuklar, bir anlatı üzerinden ilerleyen interaktif deneyimler de yaşayabilecek. Tekrar Chapek’in sözlerine başvurmak gerekirse: “Çok çok uzak bir galakside size özel birkaç günlük bir deneyim yaşayacaksınız.” Konuklar Star Wars kostümleri giyerken otel çalışanları yerine Star Wars evreninin yaratıkları ve droidleri olacak. Konaklama süresince de onlarla kurulan farklı interaksiyonlar üzerinden hikaye ilerleyecek ve konuklar kurgusal bir dünyaya gerçek anlamda bir giriş yapacak. Şimdilik bütün bunlar fazlasıyla farazi duyuluyor, proje ilerledikçe detaylar da şekillenecektir ve daha da heyecan verici bir hal alacaktır diye umuyoruz.