RADIOHEAD OKNOTOK İLE ŞAŞIRTMAYA DEVAM EDİYOR

RADIOHEAD OKNOTOK İLE ŞAŞIRTMAYA DEVAM EDİYOR


Yok artık Radiohead!


OK Computer ve OKNOTOK ile daha ne öğrenebiliriz diye düşünürken bizleri şaşırtmaya hala devam eden Radiohead, “İşte bu haber ile sizleri şaşırtırım” demeye geldi.

OK Computer’ın 20. yılı şerefine yayınlanan OKNOTOK’in special edition seti, içinde Thom Yorke’un albüm zamanından kalma notlarını albümün sınırlı sayıda plağı ve bir kitapçık içermesinin yanı sıra, bir adet de C90 kaset beraberinde geliyor. Grubun eski kayıtlarına ait demo’ların yer aldığı 90 dakikalık kasetin son iki dakikası ise anlamsız frekans seslerinden oluşuyor.

İşte aslında kulağa anlamsız gibi gelen; ama aslında öyle olmayan seslerin şifresini çözen Reddit kullanıcıları, bu seslerin 80’lerin ZX Spectrum isimli bir bilgisayar modeline ait olduğunu ve grubun hayranları için sadece o bilgisayarlarda çalışacak bir uygulama yerleştirdiğini ortaya çıkardı. OooSLAJEREKooO isimli bir Youtube kullanıcısı ise bütün bu sürecin nasıl işlediğini kaydedip bizlerle paylaştı.

Bu hareketiyle bizleri şaşırtma konusundaki çıtayı iyice yukarı çıkartan Radiohead’in bir sonraki hareketini heyecanla bekliyoruz. Teşekkürler Reddit, teşekkürler sıkı Radiohead hayranları.