BLACK MIRROR’DAN IPHONE X’E ÖZEL PAYLAŞIM

BLACK MIRROR’DAN IPHONE X’E ÖZEL PAYLAŞIM


The Waldo Moment


Efendim, biliyorsunuz iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X modelleri, Apple‘ın ilk akıllı telefonunu piyasaya sürmesinin 10. yılı sebebiyle dün tanıtıldı. iPhone 8’ler neyse de iPhone X açıkçası bizi biraz korkuttu.

iPhone X’de ekran kilidini açmak için parmak izi ya da şifre yerine yüz tanıma özelliği bulunuyor. Yani “Abi dur, parmağımı okumadı.” deme derdi bitiyor. Peki ama bu ne kadar güvenli? Yetkililer %20 daha güvenli olduğunu söylese de Black Mirror bölümlerini ve bugüne kadar okuduğumuz korku ütopyalarını düşündükçe pek de güvenemiyoruz.

Bilgisayar” ve “şantaj” kelimelerini yan yana getirip Google’da arattığınız zaman o kadar çok başlık çıkıyor ki hangisine tıklayacağınızı şaşırıyorsunuz. Bazılarımız korkudan üstünü değiştirirken kameralardan uzaklaşıyor, kimimiz bilgisayar kameralarını bantlıyor. Kısacası böyle bir korkunun içinde yaşarken “yüz tanıma sistemi” de insanı bir hayli korkutuyor.

Black Mirror‘ın The Waldo Moment bölümünü hatırlarsınız. Bir adam animasyon bir karaktere hayat verip televizyon programında herkesi eleştiriyordu. Sonu çok da iyi bitmemişti. iPhone X‘de de emojilere aynı şekilde hayat verebiliyorsunuz.

Bu arada şunu hatırlatalım; hiçbir şekilde “Ya bu telefon çok kötü!” demiyoruz. Fiyatı bu kadar yüksek olmasa direkt ediniriz. Sadece korkuya adım adım yaklaştığımızı bilmek, gelecekte neler olacağını kestirememek insanı bir nebze de olsa üzüyor.

Black Mirror da kendi Twitter hesabından yaptığı paylaşım ile “Yaa gördünüz mü, biz yaparsak olur!” demeyi ihmal etmemiş.

Çevreye biraz dikkat ettiğimizde Black Mirror bölümlerinin yavaş yavaş, dozu azaltılmış şekilde gerçekleştiğini görüyoruz. Lütfen, teknolojiyi gerçekten ihtiyacınız olduğu gibi kullanın. Sizi kaybetmek istemiyoruz!

Bu arada Black Mirror’ın yeni sezonu da yakında geliyor. İlk görüntüler için sizi aşağıya alalım.