STAR WARS’UN KOSTÜM TASARIMCISI JOHN MOLLO HAYATINI KAYBETTİ

STAR WARS’UN KOSTÜM TASARIMCISI JOHN MOLLO HAYATINI KAYBETTİ


Darth Vader, Luke, Leia ve daha onlarca karakter


Star Wars serisinin bir efsaneye dönüşmesinin ardında bir sürü sebep var. İşte onlardan biri olan filmin eşsiz kostümlerini hayata geçiren kostüm tasarımcısı John Mollo hayatını kaybetti.

Bir film düşünün ki içinde bulunduğu janranın en sevilen, en uzun soluklu ve mirası yıllarca devam edecek yapımlarından biri olsun. Bu öyle yıllar boyunca kolay kolay sürdürülebilecek bir başarı değildir. Bu başarının ardında da şüphesiz emeği geçen bir çok isim var. Oyunculardan senaristlere, bestecilerden kamera arkasında çalışanlara tamamen bir bütün olarak hareket ederek ulaşılabilecek bu başarının önemli isimlerinden biri olan John Mollo, 86 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Başta Darth Vader olmak üzere Prenses Leia, Han Solo ve daha bir çok karakterin kıyafetlerini tasarlayan “Çizimler önüme geldiğinde işin yarısı tamamlanmıştı, ben sadece detayları ekledim.” diyecek kadar da alçak gönüllü olan Mollo, bilim kurgu sinemasının kült mertebesine ulaşan Star Wars serisinin perde arkasındaki en önemli isimlerden biriydi.