FACEBOOK BİZİ BAŞ GÖZ ETMEK İSTİYOR

FACEBOOK BİZİ BAŞ GÖZ ETMEK İSTİYOR


Peki ya verilerimiz...


Son ayların tartışmalı isimlerinden Facebook bu kez de hizmet sektörüne adım atıp ve kendi online dating yazılımı üzerinde çalıştığını duyurdu.

Zuckerberg-unveils-plans-for-Facebook-dating-service

Hepimizin mağdur olduğu ama kiminin umursayıp kiminin takmadığı veri skandalıyla mahkeme önüne savunma yapmaya kadar uzanan bir sansasyon dalgasının başrolüne oturan Mark Zuckerberg, bir süre ortalarda gözükmez derken geçtiğimiz gün gerçekleşen F8 konferansında ortaya çıktı ve yeni uygulamaları hakkında detayları paylaştı.

“Bu tasarım tek gecelik ilişkiler için değil, gerçek ve uzun vadeli ilişkiler kurmak isteyen kişiler için olacak. Ama kim ne ister ona ben karışamam.” açıklamasını yapan Zuckerberg, Bu yazılımın Facebook üzerinden kendinize oluşturacağınız ayrı bir sayfa ile arkadaş listenizde olmayan insanlara ulaşmak ve tanışmak üzerine kurulduğunu paylaştı.

Facebook profilinizdeki gruplar veya etkinlikler sekmeleri aracılığıyla benzer ilgi alanlarına sahip başkalarını keşfedebilme üzerinden izlerleyecek yazılım, ayrı bir randevu profili oluşturup ve arkadaşlık tercihlerine, ortak ilgi alanlarına ve karşılıklı arkadaşlara dayalı olarak potansiyel eşleşmeler önerilecek.

Datalarımızdan sonra kısmetimize de göz diken Facebook, bakalım ne zaman “En az 3 çocuk!” diyecek.