GUILLERMO DEL TORO BU KEZ YAPIMCI KOLTUĞUNDA

GUILLERMO DEL TORO BU KEZ YAPIMCI KOLTUĞUNDA


Scary Stories to Tell in the Dark


Yazarlığını Alvin Schwartz‘ın, çizerliğini ise Stephen Gammell‘ın üstlendiği Scary Stories to Tell in the Dark çizgi romanı, Guillermo del Toro önderliğinde sinemaya uyarlanmaya hazırlanıyor.

guillermo-del-toro-netflix-horror-anthology-book

1981, 1984 ve 1991 yıllarında olmak üzere üç kitap çıkaran Schwartz ve Gammell ikilisi, özellikle Gammell’ın yarattığı ürkütücü yaratık illüstrasyonlarıyla akıllara kazınmıştı. Guillermo del Toro, hayranı olduğu bu çizgi romanları yapımcılığını üstlendiği bir projeyle sinemaya uyarlayacak. Kendisine Twitter üzerinden yöneltilen, ”Stephen Gammell’ın orijinal yaratık illüstrasyonlarına bağlı kalınacak mı?” sorusuna ”Evet” yanıtını veren del Toro, serinin hayranlarının, yaratıkların beyaz perdede nasıl gözükecekleri merakını uzaya çıkarmış durumda.

Filmin konusu bakımından özellikle son dönemlerde oldukça popüler bir hal alan, küçük çocuk gruplarının kasabalarındaki gizemleri çözme trendine ayak uydurmuş durumda. Kasabada ürkünç maceralara atılacak küçük oyuncu kadrosunda Jamie Foxx‘lu Annie ve Paul Dano‘nun ilk yönetmenlik denemesi olan Jake Gyllenhaal ve Carey Mulligan‘lı Wildlife‘ta rol alan Zoe Margaret Colletti, Wayward Pines ve Hunger Games serilerinde rol alan Michael Garza, Moonrise Kingdom ve The Grand Budapest Hotel filmlerinde oynamış  Gabriel Rush, Austin Abrams, Austin Zajur ve Natalie Ganzhorn yer alıyor.

Filmin yönetmeni ise The Autopsy of Jane Doe ve Troll Hunter gibi filmlerin Norveçli yönetmeni André Øvredal. Guillermo del Toro’nun yazar kadrosuna da dahil olduğu filmin diğer senaristleri The Collector ile Saw IV & VI’in yazarları Patrick Melton ve Marcus Dunstan. Filmin şu an için net bir vizyon tarihi bulunmasa da 2019 yılında izlenebileceği söyleniyor.

 

Çizgi romanın orijinal çizimleri ise bu tarz ürkütücü yaratıklardan oluşuyor. Guillermo del Toro’nun bu yaratıkları gerçek hayata nasıl uyarlayacağı ise büyük merak konusu.

scar1 scar2

scar3