LUCA GUADAGNINO’NUN SUSPIRIA’SI ORİJİNAL FİLMDEN BİR SAAT DAHA UZUN

LUCA GUADAGNINO’NUN SUSPIRIA’SI ORİJİNAL FİLMDEN BİR SAAT DAHA UZUN


Guadagnino sözünde duruyor


Luca Guadagnino, Suspiria‘nın yeniden çevrimini yapacağını açıkladığında, ilk filmin hayranlarına bu filmin orijinale bir saygı duruşundan çok daha fazlası olacağını ve standart bir yeniden çevrimden çok farklı olacağını söylemişti.

sus

Filmin yönetmen koltuğunda Call Me By Your Name ile geçtiğimiz sene büyük ses getiren Luca Guadagnino’nun olması, ilk filmin hayranlarını heyecanlandırmış ve beklentileri yükseltmişti. Guadagnino’nun standart bir yeniden çevrimden fazlası olacağını açıklaması ve filmden yayınlanan ilk fragmandan sonra, filmin orijinalinden bir hayli farklı olduğu konusunda herkes hem fikir olmuştu.

Işık kullanımı, renk paleti, hikaye anlatımı ve gergin havayı farklı bir şekilde yansıtan fragman, Guadagnino’yu doğrular nitelikteydi. Şimdi ise filmin tam olarak hazır olduğu ve Venedik Film Festivali‘nde ilk gösterimini yapacak halinin 152 dakika yani 2 saat 32 dakika olacağı açıklandı. Bu süre, 98 dakika olan orijinal filmden neredeyse bir saat kadar fazla. Guadagnino, yaptığı açıklamayla paralel bir şekilde, gerçekten de filmin bir yeniden çevrimden çok daha farklı bir konumda olduğunu doğrulamış oldu.

İlk gösterimini bu ay sonu Venedik Film Festivali’nin yarışma bölümünde yapacak olan filmin, Amazon tarafından belirlenen vizyon tarihi ise 2 Kasım.