STAR WARS EVRENİNE DAVID LYNCH DOKUNUŞU

STAR WARS EVRENİNE DAVID LYNCH DOKUNUŞU


David Lynch's Return of the Jedi


David Lynch’in zamanında bir Star Wars filmi yönetmenin eşiğinden döndüğü bir sır değil. Geçtiğimiz yıllarda George Lucas’la tanışıklığı ve bu olayın nasıl gerçekleşmeye yaklaştığı üzerine açıklamalarda bulunan David Lynch’in, Star Wars evrenine girse neler olabileceğine dair bir bizlere fikir verebilecek bir video ortaya çıktı.

Return-Of-The-Jedi-David-Lynch-Director-Twin

Sıcak bir 1981 gününde George Lucas’ın David Lynch’i gizemli yollarla ve gizlilik esasıyla Kaliforniya’ya davet etmesiyle Return of the Jedi için bir araya gelen ikili, Lynch’in saatler ilerledikçe projeden gittikçe soğumasıyla aynı projede yer alamamıştı.

Yıllar içinde bu olayın gerçekleşmemesinin daha hayırlı olduğuna karar veren iki taraf eğer bir araya gelseydi nasıl bir iş birliği ortaya çıkardı? Hala büyük merak konusu. Bu hayale en yakın fikri veren ise C-SPIT isimli bir Youtube kullanıcısının hazırladığı David Lynch’s Return of the Jedi isimli video.

David Lynch’in tekinsizliğiyle Star Wars evreninin zengin dünyasını ve karakterlerini bir araya getiren fragman, damakta az sonra Eraserhead ya da Dune izleyecekmişiz tadı bırakıyor. David Lynch’s Return of the Jedi hemen aşağıda.