STAR WARS’UN TV UYARLAMASINDAN İLK GÖRSEL PAYLAŞILDI

STAR WARS’UN TV UYARLAMASINDAN İLK GÖRSEL PAYLAŞILDI


Boba Fett, sen misin?


Jon Favreau’nun dün detaylarını paylaştığı Disney’in Star Wars evrenini televizyona taşıyacağı diziden ilk fotoğraf paylaşıldı.


Bu gönderiyi Instagram’da gör

Jon Favreau (@jonfavreau)’in paylaştığı bir gönderi ()

Mart ayında böyle bir projenin varlığını, dün itibariyle de konusunu öğrendiğimiz Star Wars evreninden paylaşılan ilk görsel, bizlere eski bir dostu hatırlatıyor. Boba Fett’i, Tatooine’i hatırlatan bir gezegende pazar alanında yürürken gördüğümüz fotoğrafı bizlerle buluşturan dizi, ismini Boba Fett’in Mandalore gezegeninden kaçış hikayesinden alıyor ve Jango ile Boba Fett’in hikâyesini anlatacak.

Disney’in kendi streaming servisinden yayınladığı ilk yapım olma özelliğine sahip olacak The Mandalorian isimli dizinin ilk sezonunda yönetmen koltuğunda oturacak isimler de belli oldu. Dizinin hem senarist hem yapımcı kadrosunda bulunan Dave Filoni, sezonun birinci ve beşinci bölümleri için kamera arkasına geçecek. Star Wars evreninin sıkı takipçileri, Filoni’yi özellikle Star Wars Rebels için yaptığı çalışmalarla tanıyor. Daha çok oyuncu kimliğiyle tanıdığımız ve babası Ron Howard, Solo: A Star Wars Story filminin yönetmeni olan Bryce Dallas Howard da The Mandalorian’ın ilk sezonunda bir bölümün yönetmenliğini üstlenecek.

Better Call Saul, Jessica Jones, Iron Fist ve Mr. Robot gibi yapımların çeşitli bölümlerini çeken Deborah Chow da iki bölümle birlikte Star Wars evrenine girişini gerçekleştirecek. 2015’in dikkat çeken yapımlarından The Dope’un yönetmeni olan Rick Famuyiwa, dizinin ikinci ve altıncı bölümlerinde yönetmen koltuğunda oturacak.

İlk sezonun yönetmen kadrosunun en dikkat çekici ismi ise şüphesiz Thor: Ragnarok’la karşımıza çıkan Yeni Zelandalı yönetmen Taika Waititi. What We Do In The Shadows? ve Flight of the Conchords gibi yapımlara imza atan Waititi, Star Wars’un ilerisi için planlanan uzun metraj yapımları için konuşulan isimlerden bir tanesiydi.

Disney’in 100 milyon dolar bütçe ayırdığı ayırdığı da konuşulan dizi, bu bütçe ile hayata geçerse televizyon tarihinin en pahalı yapımlarından biri olacak.