XAVIER DOLAN MATTHIAS VE MAXIME’İN ÇEKİMLERİNİ TAMAMLADI

XAVIER DOLAN MATTHIAS VE MAXIME’İN ÇEKİMLERİNİ TAMAMLADI


Şimdi gelsin ödül sezonu


The Death and Life of John F. Donovan filmini hala bir türlü izleyemediğimiz Xavier Dolan, yeni filmi Matthias & Maxime’in çekimlerinin bittiğini Instagram hesabından paylaştığı bir fotoğrafla duyurdu.

Xavier Dolan, bir süredir estetik olarak Tom at the Farm’a, enerji ve ruh olarak ise Mommy’ye yakın olacağını açıkladığı filmi Matthias & Maxime’in çekimleriyle meşguldü. Aynı zamanda IT’in devam filminin oyuncu kadrosunda yer alan Dolan, Québec’te 20’li yaşlarının sonunda bir grup gencin hikayesini anlatacağı filminde Mommy ve I Killed My Mother’da beraber çalıştığı Anne Dorval’la tekrar bir araya gelmişti.

Çekimleri 48 günde tamamlanan film, artık post prodüksiyon aşamasının yolunu tutacak. 2019 içinde vizyona girer mi emin olamadığımız ama önümüzdeki sene başlarında en azından bir fragmanını görmek istediğimize emin olduğumuz film, genç yönetmenin yine ödül sezonu için ismini bol bol duyacağımız projelerinden biri olmaya aday.

Dolan’ın oyuncu olarak kendi filminde bir kez daha kamera karşısına geçeceği yapımda Antoine-Olivier PilonGabriel D’Almeida FreitasPier-Luc FunkSamuel GauthierAdib AlkhalideyCatherine Brunet ve Marilyn Castonguay gibi isimleri izleyeceğiz.