bu cumartesi: playtuşu x noh radio

bu cumartesi: playtuşu x noh radio


Tang'ler şirketten


Bir kez gidenlerin müptelası olduğu, henüz gitmeyenlerin de Google Maps’te “Neresi burası ya!” diye aratıp eşe dosta sorduğu Noh Radio’nun yolu playtuşu aka bizimle bir kez daha kesişiyor.

En güzel disko şarkıların en oynak ninja funk’lara selam duracağı, en cızırtılı electro’nun en yüksek baslı techno’nun boyunun ölçüsünü alacağı gecede tabii ki güzel müzik hoşsohbetle harman olacak. 11 Mayıs akşamı 21.00’de başlayacak gecenin bitiş saati 02.00 olarak gözükebilir ama siz çok da emin olmayın.

berjje & sezyum // 21.00 – 22.00

Kuzen yanında bilgisayar oynayıp müzik dinleme ekolünden gelen berjje, müzikle ilgisi olmadan müzik dinleyerek geçen çocukluk ve erken ergenlik döneminden sonra lise yıllarında aklını başına topladı. Aynı yıllarda başlayan enstrüman sevdası onu davul çalmaya, davul çalma süreci de daha tertipli bir müzik dinleme alışkanlığına sürükledi. Son yıllarda ise kendine soul, funk, disco, house ve baleaeric müzik ağırlıklı bir rota çizen berjje, arkadaş ortamında Spotify’dan, playtuşu Yazıhane’de ise mp3’ten sorumlu bakan olarak hayatına devam ediyor.

2000’li yıllarda yüzümüze güldüren, sonra da tadımızı kaçıran, yıllanmış Çubuk şarabı kıvamındaki kaan sezyum aka dj sarıyılan, berjje’ye haklı davasında perküsyonlarda el kol yaparak eşlik edecek.

Hakan Odabaşı & sezyum // 22.00 – 23.00

Club Bangkok, PT Soundsystem ve direkt düz ismi Hakan Odabaşı’ndan da bildiğimiz Hakan Odabaşı 70’lerin enteresan şarkılarını kimsenin bilmediği daha enteresan şarkılarla birleştirip dans edenlerin telefon ömrünü Shazam aracılığıyla emmeye ant içiyor. Afiyet olsun.

Buğra Orcan // 23.00 – 00.00

Ninja Funk nedir? Aslında biz de bilmiyoruz, Buğra Orcan’ın kendisinin keşfedip geliştirdiği acayip bir müzik türü veya değil. 10.000 + plak seçkisinden çekip çıkardığı kimsenin bilmediği ama dans etmeden duramadığı funk, italo, disco ve soul karmasıyla ilk duyanların aklını almaya geliyor.

Doğu Orcan // 00.00 – 02.00

Elini salladığında techno, sallamadığında disco çıkan, fakat funk ve soul ile ciddi düşündüğünden ister istemez her setinin sonunda ona evrilen bir yolculuğun sürücüsü olan Doğu Orcan, yaklaşık 14 senedir uzun yolda.

18 yaşında Amsterdam’da kurduğu club night’lar ile türler arasında koşturan müzikler yapmaya başladı. İlerleyen yıllarda PYT, LØVE, The Red Hood isimleri altında elektronik müzik yaptıktan sonra çok değişik bir isim olan Doğu Orcan adı altındaki son haliyle, müzikteki ergenlik çağını atlattı ve ayakları yere basan bir forma evrildi.

SinanU’ya ve Amari’ye yaptığı remix’lerle ağzımıza bir parmak bal çalan, Repulsion Records’dan çıkan Tremblements ile kaşları kaldırıp en son Marmalade EP’siyle heyecan verici fikirleri olduğunu kanıtlayan DJ, senelerdir club’ları karış karış dans ettirme misyonunu başarıyla sürdürüyor.

House, techno ve old school disco karışımı olan setleriyle Nicolas Jaar’ın grubu DARKSIDE, Erol Alkan, Forest Swords, The Magician, Jackmaster ve Modeselektor gibi ağır sanayi hamleleriyle aynı sahneyi paylaşan Orcan, sizleri sakinliğiyle dikkat çeken kaotik, aksak ve kendinden emin bir yolculuğa yancı olarak bekliyor.