juliette binoche ve ethan hawke’ı buluşturacak the truth’tan teaser

juliette binoche ve ethan hawke’ı buluşturacak the truth’tan teaser


altın palmiye'nin ayak sesleri


2017’de Cannes Film Festivali‘in en büyük ödülü olan Altın Palmiye‘yi Shoplifters ile kazanan Japon yönetmen Hirokazu Kore-Eda’nın yine aynı ödülün en büyük adayı olacak yeni filmi The Truth’tan ilk fragman paylaşıldı.

Juliette Binoche, Catherine DeneuveLudivine Sagnier ve Ethan Hawke‘lı kare as kadrosuyla The Truth aka La Verite, senaryosunu Kore-Eda’nın 15 sene önce yazdığı bir oyun metninden alıyor.

Yıllar önce yazılan ama beyaz perdeye uyarlanmak için doğru zamanı bekleyen filmin akıbetini uzun bir süredir merak ediyorduk. Son olarak geçtiğimiz sene tam da bu zamanlar haberini aldığımız film; Hawke ve Binoche çiftinin, Binoche’un annesinin yayımladığı otobiyografi sebebiyle Amerika’dan Fransa’ya yaptıkları yolculuğu merkezine alıyor.

Filmin hazırlık sürecinde Japonya’dan sonra farklı bir kültür ve o kültürden gelen farklı oyuncularla çalışmanın enteresan ve zorlayıcı olacağını düşündüğünü paylaşan Kore-Eda: ”İşimi Japonya’da yaptığım gibi yapıp yapmayacağıma sette karar vereceğim.” diyerek bir kez daha “işte usta bir yönetmen” dedirtmişti.

Japonya’da vizyon tarihi 11 Ekim olarak belirlenen film Uzakdoğu’dan sonra yavaş yavaş dünyanın geri kalanında da beyaz perde de izleyiciyle buluşacak.