martin scorsese’nin kayıp belgeseli gün yüzüne çıktı

martin scorsese’nin kayıp belgeseli gün yüzüne çıktı


tozlu raflardan youtube’a


Şu sıralar adını Netflix yapımı The Irishman ile sıkça andığımız usta yönetmen Martin Scorsese’nin, 1970 yılından kalma bir belgeseli bulundu ve dijital ortama aktarıldı.

Meğerse Scorsese’nin; The 50 Year Argument, Public Speaking ve A Letter to Elia gibi başarılı belgesellerinin yanı sıra bugüne kadar ulaşamayan Street Scenes adında bir belgeseli daha varmış.

Vietnam savaşına karşı başlatılan direnişe ve protestolara ait görüntülerin yer aldığı bu belgeselin bulunması ise tamamen bir tesadüf eseri. The Film Stage yazarlarından Nick Newman, yakın zamanda yayınlanacak olan Scorsese filmi The Irishman için Youtube’da gezinirken “Street Scenes” isimli, 800 izlenmesi olan bir videoya denk geliyor ve bu video’nun, Scorsese’nin kayıp belgeseli olduğunu farkediyor. Newman’ın tahminine göre ise film, bir sinemasever tarafından VHS kasetten DVD’ye dönüştürülüp YouTube’a yüklenmiş.

1 saat 16 dakika uzunluğundaki belgeselde, bu senenin başında hayatını kaybeden aktris Verna Bloom, bir başka Scorsese filmi olan Silence’ın senarist kadrosunda yer alan Jay Cocks ve birçok Scorsese filminde de rol alan başarılı aktör Harvey Keitel yer alıyor.

Street Scenes’i izlemek için buyursunlar…