paco rabanne, 60’ların psychedelia’sına yeniden hayat verdi

paco rabanne, 60’ların psychedelia’sına yeniden hayat verdi


#throwback 1960’s


Paco Rabanne’ın kreatif direktörü Julien Dossena, Paris Moda Haftası’nda, 2019’un nihilizm ve post-truth’u yerine 60’ların Fransız popunu, barışı, aşkı, kitsch’leri ve küt saçları kucakladı.

2019 senesinde 60’lar nostaljisini iliklerimize kadar hissettik. Bunun belki bir nedeni de Tarantino’nun 1969 yılında geçen Once Upon a Time in Hollywood filmi. 1969, LSD’nin sonunun geldiği, Apollo 11’in gökyüzüne fırlatıldığı ve aradan geçen 50 sene sonra bile hakkında konuşulan, birçok film ve belgesele konu olan Woodstock’ın düzenlendiği yıl. İnsanlar belki 60’lar nostaljisine bu sene başlamış olabilir fakat Paco Rabanne, 60’ları hiçbir zaman unutmamıştı. Uzay-çağı tasarımlı Paco elbiseleri, Barbarella kıyafetleri ve Françoise Hardy görünümlü modeller… Belki de güveninin bir göstergesi olarak Julien Dossena, son şovunda Fransız popuna ve 60’ların psychedelia dönemine tekrar dönmeye karar verdi.

Küt saçlarıyla Sofia Steinberg, defileyi göğsünde büyük kırmızı bir kalple ve disko ışıklı baskıları olan elbiseyle açtı. Yıldızlar, papatyalar, kelebekler, gökkuşakları, küçük çiçekler sonraki temaların temelini oluşturuyordu.

İşte öne çıkan bazı tasarımlar: