ringo starr ve paul mccartney, john lennon cover’ında buluştu

ringo starr ve paul mccartney, john lennon cover’ında buluştu


what's my name


Geçtiğimiz hafta rock tarihçisi Mark Lewisohn’ın The Guardian’a bundan tam 50 yıl önce kaydedilen ve grubun üç üyesinin yeni bir albüm yapma fikri hakkında konuştuğu bir ses kaydıyla andığımız The Beatles’ın iki üyesi, Ringo Starr ve Paul McCartney, aynı şarkıda buluştu.

20. stüdyo albümü What’s My Name üzerinde çalışan Ringo Starr, albümle aynı isme sahip taşıyan ilk şarkısını yayınladı. Şarkının kayıt sürecinde “Paul’un bu şarkıda yer almasını istedim ve o da beni kırmadı” diyerek eski dostların hala bir arada olduğunu güzel bir örnekle destekleyen şarkının sözleri de grubun hayatta olmayan bir diğer üyesi John Lennon’a ait.

Sözlerini Lennon’ın Grow Old With Me şarkısından alan What’s My Name’i bu şekilde kullanma fikrini Ringo Starr’a veren güzel insan ise John Lennon ve Yoko Ono’nun birlikte kaydettiği Double Fantasy albümünün prodüktörleriden biri olan Jack Douglas.

Şarkının hikayesi hakkında da konuşan Starr, “Jack, bana John’un ölmeden hemen önce kaydettiği The Bermuda Tapes’i dinleyip dinlemediğimi sordu. Bunları hiç dinlememiştim, dinledim ve hemen bu şarkıya albümde yer vermek istedim. Elimden gelenin en iyisini yapıp en iyi şekilde söylemek istedim. Öyle olduğunu da düşünüyorum. John’u düşününce onun da bu versiyondan memnun kalacağına inancım tam.” diyerek eski dostu John Lennon’ı anmış oldu.

25 Ekim’de yayınlanacak albümden paylaşılan ilk şarkı hemen aşağıda.