yeni tool albümü için bu sefer 12 yıl beklemeyeceğiz

yeni tool albümü için bu sefer 12 yıl beklemeyeceğiz


danny carey söz verdi


Bu sene müzik dünyasının en çok konuştuğu başlıklardan biri olan yeni Tool albümü Fear Inoculum, hiç gelmeyecekmiş gibi gözükse de 12 yıl aranın ardından 30 Ağustos’ta yayınlanmıştı.

Yayınlanmasının ardından birer birer listeleri ele geçiren, Taylor Swift hayranlarının linç girişimine maruz kalan albüm, gümbür gümbür yoluna devam ediyor. Bu kadar yıl ve beklentiden sonra albümün beklentileri karşılayıp karşılamadığı tartışılır ama grup bunlara kulak asmadan yoluna devam ediyor gibi gözüküyor.

Grubun bir sonraki müstakbel albümüyle ilgili konuşan davulcu Danny Carey, “Elimizde tonlarca malzeme var. Yeni albüm için 12 yıl beklemeyeceğiz. Hadi oldu da böyle bir şey yaşanırsa artık baget tutamayacak yaşa gelmiş oldurum. Ama bu sefer arayı bu kadar açmayacağımıza inanıyorum.” açıklamasıyla binlerce Tool hayranının aklındaki soruyu cevaplamış oldu.

Yeni albüm için tabii ki kesin bir tarih vermeyen Carey, “Önümüzdeki iki ya da üç yıl turneyle geçecek, bunu biliyorum. Her albümde böyle yaptık ve yine öyle olacak. Ancak ondan sonra yeni albüm için oturup konuşmaya başlayabiliriz.” açıklamasıyla en erken tarih olarak 2024/2025’i işaret etti.

Albümü ve albümün Sezyum tarafından yapılan değerlendirmesini hemen aşağıda bulabilirisiniz.