baz luhrmann’ın elvis presley filminin kadrosu genişliyor

baz luhrmann’ın elvis presley filminin kadrosu genişliyor



The Great Gatsby’den beri yolunu gözlediğimiz, son olarak senaryosunu kaleme aldığı ama yüksek prodüksiyon maliyeti yüzünden Netflix’in iptal ettiği The Get Down ile karşımıza çıkan Baz Luhrmann’ın beklenen Elvis Presley filmini son olarak başrol oyuncu tercihiyle konuşmuştuk.

Rock ‘n Roll’un kralını canlandıracak isim olarak seçilen Austin Butler; Ansel Elgort, Harry Styles, Aaron Taylor-Johnson ve Miles Teller gibi isimlerin arasından sıyrılıp başrolü kapmıştı. Filmin yapım aşaması devam ederken Elvis’in eşi Priscilla Presley’ye hayat verecek isim de belli oldu. Şu ana kadar en büyük rolü M. Night Shyamalan’ın The Visit filminde canlandırdığı Becca karakteri olan Olivia DeJonge, hala isimsiz devam eden Elvis filmine önemli rollerden biri olarak dahil oldu. 21 yaşındaki genç aktris, kariyerinin en büyük rolü için de imzayı atmış oldu.

Filmin başarılı olabilmesi için oyuncu seçiminin tamamıyla doğru olması gerektiğini, Elvis’in vokal özelliklerini ve doğal karizmasını yansıtabilecek ideal aktörü bulabilmek için sayısız yetenekle görüştüğünü söyleyen yönetmen, bu kadar önemsediği projesi için Presley’nin kontrolcü menajeri ve kariyerinin bitmesine sebep olan Albay Tom Parker karakteri için Tom Hanks’i kadroya dahil etmişti.

Baz Luhrmann’ın senaryosunu Moulin Rouge! ve The Great Gatsby’de de beraber çalıştığı Craig Pearce ile kaleme aldığı ve yapımcılığını eşi Catherine Martin’le üstlendiği filmin vizyon ya da çekimlerinin başlayacağı tarih hala gizemini koruyor.