clint eastwood’un yeni filmi richard jewell’dan ilk fragman

clint eastwood’un yeni filmi richard jewell’dan ilk fragman


olivia wilde, jon hamm, sam rockwell, kathy bates...


Clint Eastwood’un yönetmen koltuğunda oturduğu ve bir Eastwood klasiği haline gelen gerçek hikayeden beyaz perdeye uyarlanan üstleneceği Richard Jewell’dan ilk fragman paylaşıldı.

1996 Atlanta Olimpiyatları’nda yaşanan bombalama olayını ve sonrasını odağına alan film, 1997 yılında Vanity Fair’de yayınlanan ve Marie Banner’ın kaleme aldığı bir makaleden uyarlandı. Bomba dolu çantayı bulup polise ihbar etmesine rağmen suçlu olduğuna kesin gözüyle bakılan Richard Jewell isimli güvenlik görevlisinin hayatını konu alacak olan biyografik filmin kadrosunda Olivia Wilde, Jon Hamm, Sam Rockwell, Kathy Bates, Wayne Duvall ve Dexter Tillis gibi isimler yer alıyor.

Filmin başrolünde Richard Jewell olarak Paul Walter Hauser’ı, olaylar açığa çıktıkça üstünü örten bir gazeteci rolünde Olivia Wilde’ı bombalamayı araştıran FBI ajanı olarak  Jon Hamm’i Richard Jewell’ın annesi rolünde Kathy Bates’i ve Jewell’ı bu işen kurtarmak için çalışan Watson Bryant rolünde Sam Rockwell’i izleyeceğiz.

Eastwood, çekimlerine sadece 4 ay önce başladığı, sinemaseverlerle 2020’den önce buluşmayacağı düşünülen Richard Jewell filmini ödül sezonuna yetiştirmeyi başarmıştı. ABD’de 13 Aralık’ta vizyona girecek film, 2020’nin Ocak ayında genel gösterime girecek.