edgar wright’ın gizemli projesi last night in soho’dan detaylar

edgar wright’ın gizemli projesi last night in soho’dan detaylar


gerilime hazır olun


Cornetto üçlemesi, Scott Pilgrim vs. The World, Baby Driver ve Shaun of the Dead gibi filmlerle kutu biranın yanında en iyi giden filmler ödülü sahibi, zekasına hayran kaldığımız yönetmen Edgar Wright, konusunu mıh gibi sakladığı yeni filmi Last Night in Soho hakkında detaylar paylaşmaya devam ediyor.

Senaryosunu Edgar Wright’la birlikte Penny Dreadful’un senaristlerinden Krysty Wilson-Cairns’in ele aldığı filmin oyuncu kadrosu geçtiğimiz aylarda şekillenmişti. Split, The Witch gibi filmlerdeki başarılı performansıyla göz dolduran Anya Taylor-Joy, Doctor Who dizisiyle tanınan Matt Smith ve Leave No Trace filmiyle adını duyuran Thomas McKenzie’nin yer aldığı filmde bu oyunculara Diana Rigg, Terence Stamp, Rita Tushingham, Michael Ajao gibi isimler eşlik ediyor.

Filmle ilgili ilk detaylar paylaşıldığında Roman Polanski’nin psikolojik gerilim filmi Repulsion gibi bir atmosferi işleyeceğinin sinyallerini veren Wright, filmle ilgili detayları açıklamaya devam ediyor. Anya Taylor-Joy’un canlandıracağı Sandy için 60’lı yıllarda yeni kültür biçimlerinin ortaya çıktığı dönemde yaşayan bir karakter olacağını açıklarken, Thomasin McKenzie’nin hayat vereceği Elosie karakterinin ise günümüzde yaşayan ancak 60’lı yıllara takıntılı olan biri olarak karşımıza çıkacağını belirtti.

Bu iki karakterin tuhaf bağlantısıyla gerilimin ateşleneceğini tahmin etmemiz mümkün. Zaman yolculuğu temasının hakim olacağını anladığımız filmin ülkemizdeki vizyon tarihi 2 Ekim 2020.