joker filmi rekora koşuyor

joker filmi rekora koşuyor


tutabilene aşk olsun


Vizyona girdiği günden bu yana sinemaseverlerin dilinden düşmeyen, uğruna yüzlerce program yapılan, inceleme yazıları yazılan, ateşli tartışmalar döndürülen hatta ve hatta Google’a en güzel joker sözleri yazdıran Joker, bu başarısının karşılığını gişede almaya başladı.

Sadece 3 hafta içinde, R-Rated denilen, 18 yaş sınırına tabii tutulan filmler arasında en yüksek geliri elde eden ve çizgi romandan uyarlanma filmler içerisinde en yüksek kar oranına ulaşacak gözüyle bakılan Joker, sinema otoriterlerine göre yılın en büyük sürprizine imza attı.

62.5 milyon $ gibi ortalama sayılabilecek bir bütçeyle çekilen film, 18 gün sonunda dünya genelinde 740 milyon $ kazandı. R-Rated kategorisinde daha önce Deadpool 783 milyon $, Deadpool 2 785 milyon $ ve Sony’nin Venom uyarlaması 856 milyon $ kazanmıştı.

Görünen o ki Joker filmi, Joaquin Phoenix’in uzun yıllar unutulmayacak performansı ve toplum, aile ve medyanın bireyin karakterini şekillendirmedeki rolünü çarpıcı bir şekilde anlatışıyla, anti-kahramanların daha cazibeli ve daha popüler olmaya başladığı bu dönemde diğer süper kahraman filmlerini geride bırakacak.