ken loach’un yeni filminden bir fragman daha

ken loach’un yeni filminden bir fragman daha


sorry we missed you


Son yıllarda sinema dünyasına devam filmleri, süper kahraman filmleri ve franchise filmleri damga vururken bir dönemin popüler teması duygusal aile dramaları artık ne manşetlere çıkıyor ne de box-office’te görkemli rakamlar yakalayabiliyor.

Sorry We Missed You, büyük bir ekonomik krizle karşı karşıya kalan bir ailenin hem hayata hem de birbirlerine tutunma çabalarını anlatan, değişen sinema dünyası için artık “old school” olmuş duygusal bir aile draması.

Yoksulluk, barınma, işçi hakları gibi sosyal konuları sinemasına taşıyan ve politik sinemanın baş aktörü olarak görülen “işçi sınıfının yönetmeni” Ken Loach imzalı film, gösterime girdiği festivallerde eleştirmenler tarafından tam not almıştı. I,Daniel Blake filmiyle aynı şehirde geçen ve benzer konuları bu sefer farklı bir aile, Turner ailesi üzerinden anlatan film, 2008 ekonomik krizinin ardından eski refah düzeyinden bir hayli uzaklaşmış ve ellerindeki tek değerli şeyi, arabalarını yeni bir iş kurmak için satan ebeveynlerin ayakta durabilme savaşını mercek altına alıyor. Daha önce deneyimlemedikleri işlerde çalışmak zorunda kalan çift, bu zorlu süreçte kendilerini büyük bir yol ayrımının ortasında buluyor.

Mart 2020’de vizyona girmesi beklenen filmin fragmanını buraya bırakıyoruz: