xavier dolan ilk televizyon projesi için kamera arkasına geçiyor

xavier dolan ilk televizyon projesi için kamera arkasına geçiyor


dolan, şaşırtmaya geliyor


Son olarak Prömiyerini Cannes Film Festivali’nde yapan Matthias et Maxime filmiyle kapımızı çalan Xavier Dolan, Kanadalı oyun yazarı Michel Marc Bouchard’ın oyunundan uyarlanacak bir mini dizi için kamera arkasına geçmeye hazırlanıyor.

J’ai tué ma mère, Tom à la ferme ve Mommy gibi kendisinden övgüyle bahsettiğimiz yapımlarının yanı sıra son dönemde çektiği It’s Only the End of the World ve The Death and Life of John F. Donovan filmleriyle bir hayli eleştirilen Xavier Dolan, kariyerinde bir ilke imza atmak üzere. Kendisin hem uzun metraj çalımalarıyla tanıdığımız Kanadalı yönetmen, hemşerisi Michel Marc Bouchard’ın La nuit où Laurier Gaudreault s’est réveillé isimli tiyatro oyununu televizyona uyarlayacak.

Yönetmenlik dışında oyunun senaryolaştırılması ve televizyona uyarlanmasını da bizzat kendi üstlenecek Dolan, ölümü inceleyen bilim dalı tanatoloji ile ilgili çalışmalar yapan Mirielle’in ölen annesini mumyaladıktan sonra yaşadıklarını konu alıyor. Mirielle’in yakın arkadaşları ve annesinin bu sürece dahil olmasıyla olaya dahil olan insanların karanlık geçmişleri ve saklı kalmış sırlarının da açığa çıkacağı bu henüz isimsiz dizi, bizim burnumuza biraz psikolojik gerilim koktu.

Dizinin dijital bir platform için mi yoksa büyük kanallardan biri için mi hazırlandığı da henüz açıklanmayan bilgiler arasında. Dolan’ın Marc Bouchard ile ikinci teması olacak bu diziden önce Dolan’ın en başarılı filmlerinden Tom à la ferme – Tom at the Farm da bir araya gelmişti.