joker ve joaquin phoenix, övgü almaya devam ediyor

joker ve joaquin phoenix, övgü almaya devam ediyor


joker'i övecek 999.999 kişi aranıyor


Kulağımıza çalınmaya başlayan”Yılbaşında ne yapacaksın?” ve “Yeni yıldan beklentin nedir?” sorularıyla sene-i devriyesinin geldiğini anladığımız 2019’dan bir Joker filmi geçti. Vizyona girdiği günden bu yana sinemaseverlerin dilinden düşmeyen, uğruna yüzlerce program yapılan, podcast’ler kaydedilen, sinefillerin inceleme yazıları yazdığı, dans ettiği merdivenlerin turist akınına uğradığı ve tüm bu başarılarını gişeden kamyonla dolar kazanarak alan Joker için “Abi arkadaşlarla Joker’i övüyoruz buyur gel hep beraber övelim.” akımı henüz bitmiş değil.

R-Rated denilen, 18 yaş sınırına tabii tutulan filmler arasında en yüksek geliri elde eden ve çizgi romandan uyarlanma filmler içerisinde en yüksek kar oranına ulaşacak gözüyle bakılan Joker filminin övme şenlikleri tüm hızıyla sürüyor. Daredevil dizisindeki Wilson Fisk rolüyle hatırladığımız Vincent D’Onofrio‘nun, Twitter hesabından yayınladığı “Tez Phoenix’in Joker performansının ödüllendirile.” fermanına cevap veren Jessica Chastain, Joaquin Phoenix’in Joker performansının hayatında gördüğü en iyi performanslardan biri olduğunu ve bu performans karşısında ağzının açık kaldığını söyledi.

 

 

Son olarak senarist ve yapımcı kimliğiyle tanıyıp, sevdiğimiz Todd McFarlane de Joker filmiyle ilgili olumlu yorumlarını esirgemeyen ekibe dahil oldu. Geçen sene Venom filmiyle gişede inanılmaz rakamlara ulaşmasına rağmen ağır eleştiriler alan McFarlane, uzun süredir çekmeyi düşündüğü Spawn filminin reboot’u için Joker’in kazandığı başarının bir itici güç olduğunu, birçok yapım şirketinin kendisini aramaya başladığını söyledi.

Çizgi roman evreninin daha karanlık ve ciddi hikayeleriyle ilgilendiğini, Marvel ile böyle filmler çekmek istediğini belirten McFarlane, “Marvel 13 yaş ve altı için çok güzel filmler çekiyor, ben insanları daha karanlık ve ciddi çizgi roman uyarlamalarının da iş yapabileceği hususunda ikna etmeye çalışıyorum. Joker, bunun en yakın ve en güzel örneklerinden biri oldu. Birçok yapımcı beni “O istediğin Rated-R projeleri için konuşabiliriz.” diyerek arıyor, yani demem o ki Joker bana büyük bir iyilik yaptı.” diyerek Sezar’ın hakkını Sezar’a teslim etti.

Joker filmi daha ne kadar konuşulur, daha üzerine neler söylenir, şiirler mi yazılır, kitaplar mı basılır, kamyonların arkası mı kiralanır bilinmez fakat şu bir gerçek ki geriye dönüp baktığımızda sinema dünyasında 2019 senesini Joker filmiyle hatırlayacağız.