neil young’ın kayıp albümü 44 yıl aradan sonra yayınlanıyor

neil young’ın kayıp albümü 44 yıl aradan sonra yayınlanıyor


homegrown


Müzik dünyasının sürprizlerle dolu ismi Neil Young, ilk göz ağrısı Crazy Horse ile tekrar bir araya gelişini taçlandırdığı COLORADO isimli albümünü 25 Ekim’de yayınlamıştı. Bu albümün kayıt sürecinde yaşananları anlattığı bir de Mountaintop isimli bir belgesel çeken müzik dünyasının yaşayan efsanesi, bu sefer kayıp bir albüm haberiyle karşımızda.

Young’ın 1975 yılında kaydettiği Homegrown isimli kayıt, yeniden düzenlenerek 44 yıl aradan sonra müzik severlerle buluşmaya hazırlanıyor. Ağırlıklı olarak akustik şarkılardan oluşan Homegrown, Neil Young’ın eski eşi Carrie Snodgress ile fırtınalı aşk hayatını merkezine alıyor. 2020 içinde plak formatında basılacak ve dijital platformlarda yer alacak albümle ilgili konuşan Young, “Bu proje kayıp sevgiler ve keşiflerle dolu bir albüm ve on yıllardır bir köşede zamanının gelmesini bekliyor. Çok kişisel ve o günlerin tazeliğini açığa vuracak kadar da açık.” açıklamasını yaptı.

Neil Young’ın kariyerine unutulup üstünden yıllar sonra gün yüzü gören ilk albüm olmayan Homegrown, bu koltuğu 5 Şubat 1973’te Young diskografisinin en başarılı albümlerinden Time Fade Away’e dönüşecek turnesinde verdiği konserlerden birinin kaydı olan Tuscaloosa ile paylaşıyor.

Sanatçının hayatının çalkantılı bir dönemine tanık olacağımız Homegrown için biraz daha dişimizi sıkmamız gerekiyor.