sin city, frank miller ve ricardo rodriguez ile televizyona uyarlanıyor

sin city, frank miller ve ricardo rodriguez ile televizyona uyarlanıyor


rtük bunu beğenmedi


Çizgi roman dünyasının en önemli isimlerinden biri olan Frank Miller‘ın başyapıtı Sin City, sinema dünyasından sonra şimdi de televizyona uyarlanıyor. Beyazperdede bir araya gelen Frank Miller ve Robert Rodriguez, grafik çizgi roman sanatının şaheseri Sin City için bu sefer bir televizyon dizisi hazırlığında.

2005 yılında sinemaya uyarlanan ve Bruce Wills, Jessica Alba, Elijah Wood, Mickey Rourke, Clive Owen, Alexis Bledel, Powers Boothe gibi isimleri bir araya getiren Sin City, muhteşem sinematografisi, siyah-beyaz kara film estetiği, çarpıcı hikayeleri ve unutulmaz karakterleriyle büyük ses getirmişti. 2014 yılında çekilen devam filmiyle beklediği başarıyı yakalayamayan ve beyazperdeye veda eden yapım, ABD’nin hayali bir şehrinde, adaletin olmadığı sokaklarda, devlet otoritesinin yerini çetelere bıraktığı, devasa gökdelenlerin altında ölüm-kalım savaşı veren suçluların dünyasını resmediyordu.

Sin City’nin daha önce 2017 yılında televizyona The Weinstein Company tarafından uyarlanacağı açıklanmıştı fakat proje, Harvey Weinstein‘ın taciz skandallarının ortaya çıkmasının ardından Frank Miller tarafından askıya alınmıştı. Henüz oyuncu kadrosu ve senaryo ekibi belli olmayan Sin City’nin gelecek sene çekimlerine başlanacağı düşünülüyor. Daha önce The Expanse, Carnival Row ve Lost in Space gibi büyük bütçeli ve iddialı yapımların altına imza atan Legendary Television’ın yapımcılığını üstleneceği yeni projenin çizgi romanın hikayesine sadık kalıp kalmayacağı da belirsizliğinini koruyan bir başka konu.

2005 yılına damgasına vuran Sin City filminin konuk yönetmeni Quentin Tarantino‘nun çektiği sahneyi hatırlayalım: