color out of space’in soundtrack’ine colin stetson dokunuşu

color out of space’in soundtrack’ine colin stetson dokunuşu


izlemeyelim ama dinleyelim


Bu yıl bol bol gördüğümüz edebiyat ve sinema kesişmesinde, başrolünde Nicolas Cage’in yer aldığı Color Out of Space ilginç konusuyla dikkatleri üzerine çekiyor. Fantastik edebiyatın önemli isimlerinden H.P. Lovecraft’ın kısa öykülerinden uyarlanan kozmik korku esintili yapım, modern dünyanın kargaşasından kaçmak için minik bir kasabaya yerleşen ailenin esrarengiz bir meteorla karşılaşması üzerine değişen hayatlarını konu alıyor.

Sinema kariyerinde gün geçtikçe başarı grafiğini aşağıya çeken yapımlarla karşımıza gelen Nicolas Cage’in baş rolünde yer aldığı Color Out of Space, yayınlanan fragmanıyla açıkçası çok da izlenesi gözükmüyor. Oyuncu kadrosunda Joely Richardson, Madeleine Arthur, Brendan Meyer, Julian Hilliard, Elliot Knight, Josh C. Waller, Q’orianka Kilcher gibi isimlerin eşlik ettiği yapımın yönetmenlik koltuğunda Hardware ve Dust Devil gibi yapımlarla ismini duyuran ve uzun yıllar sonra bu projeyle beyazperdeye dönüş yapan Richard Stanley oturuyor.

Senaryoda ise yine Richard Stanley ve Scarlett Amaris’in imzasını taşıyan filmin soundtrack’inde ise işlerini severek takip ettiğiniz saksafoncu ve besteci Colin Stetson imzası var. Birlikte çalıştığı sayısız isimlerin yanında solo albümleriyle de alkış toplayan Stetson, daha önce Blue Caprice, Friday’s Child, Hereditary gibi yapımların soundtrack’ine imzasını atmıştı. de üstelenen Stetson, Color Out of Space için yaptığı albümü filmin de vizyona gireceği tarih olan 24 Ocak’ta yayınlayacak.

ABD’de 24 Ocak’ta vizyona girecek filmin ülkemize gelip gelmeyeceği belirsiz olsa da görsel efektleri ve renkleriyle bir tık katlanılabilir gözüken filmin fragmanı ve soundtrack’i hemen aşağıda.