adam sandler ve safdie kardeşler ortaklığı bir kısa filmle tazelendi

adam sandler ve safdie kardeşler ortaklığı bir kısa filmle tazelendi


goldman v silverman


Yılın kendi adımıza en merakla beklediğimiz yapımlarından biri olan Uncut Gems’in yönetmeni Safdie Kardeşler’in Adam Sandler ile yolları tekrar kesişti. Aralarından su sızmayan ikili hatta üçlü, bu sefer de güçlerini Goldman v Silverman isimli bir kısa film için birleştirdi.

Her adımıyla bir şekilde gündemde kalmayı başaran Uncut Gems, son olarak da Oscar komitesi tarafından tamamen görmezden gelinmesiyle gündeme gelmişti. Ne teknik dallardan biri, ne oyunculuk ne de yönetmen kategorilerinden hiçbirinde kendisine yer bulamayan film için alınan bu karardan sonra Adam Sandler, daha önce şaka yollu tehdit ettiği Oscar jürisine “Size öyle kötü filmler yapacağım ki bizi aday göstermediğinize pişman olacaksınız!” açıklaması yapmıştı.

Bu aday gösterilmeme durumuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmayan Safdie Kardeşler ise konuya olan cevabını belki de bu kısa filmle vermeyi tercih etti. Altı dakika uzunluğundaki Goldman v Silverman adını taşıyan ve gizlice çekilen bu kısa filmde Adam Sandler ve Benny Safdie,  Times Meydanı’nda turistleri etkileyerek para kazanmaya çalışırken birbirleriyle didişmeye başlayan sokak performansçılarına hayat veriyor. Uncut Gems’in yapımcılarından Scott Rudin ve Eli Bush’un da yapımcıları arasında yer aldığı kısa filmin sonunda Uncut Gems’in dağıtımcısı olan A24’a ufak bir teşekkür notu iliştirilmiş.

Goldman v Silverman’ı hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.