merovingian’ı yeni matrix filminde izleme ihtimalimiz yüksek

merovingian’ı yeni matrix filminde izleme ihtimalimiz yüksek


bizce uygundur, dönebilir...


The Matrix Reloaded ve The Matrix Revolutions’ta Merovingian’a karakterine hayat veren Lambert Wilson, 21 Mayıs 2021’de vizyona gireceği duyurulan The Matrix 4’te de aynı karaktere hayat vermeye epey yakın.

2019’da 20. yıl şenliklerini mavi haplarla kırmızı hapları birbirine karıştırarak kutladığımız, yakın dönem Hollywood tarihi için bir kilometre taşı olan Matrix’in devam filmi yurtta ve dünyada büyük coşkuyla kutlanmıştı. Lana Wachowski‘nin yazıp yöneteceği, Keanu Reeves ve Carrie-Anne Moss‘un Neo ve Trinity rolleriyle geri döneceği The Matrix 4 için hazırlıkların hız kazanmasıyla birlikte filmin oyuncu kadrosundan da detaylar gelmeye devam ediyor.

Watchmen, Aquaman, Us ve the Get Down gibi projelerle adından söz ettiren Yahya Abdul-Mateen II, How I Met Your Mother’ın Barney Stinson’ı olarak tanınan Neil Patrick Harris, serinin 2. ve 3. filminde Niobe’ya hayat veren Jada Pinkett Smith, Iron Fist dizisiyle çıkış yapan Jessica Henwick, Mindhunter dizisiyle adından söz ettiren Jonathan Groff ve daha önce Sense8 dizisinde Lana Wachowski ile çalışan Toby Onwumere ile Max Riemelt‘in kadroda yer alacağını öğrenmiştik. Yakın zamanda gelen bir haber ise The Matrix Reloaded ve The Matrix Revolutions’ta Merovingian karakterine hayat veren Wilson, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir röportajda The Matrix 4’te de bu karaktere hayat verebileceğini açıkladı. Görüşmelerin son sürat devam ettiğini paylaşan Wilson, bu konudaki tek engelin yoğun takviminin olduğunun altını çizdi.

Matrix’teki misyonunu tamamlamış, silinmek üzere olan programlara sığınak sunan bir suç patronu olarak hatırladığımız Merovingian, Neo ve ekibine kök söktürmüştü. Konusu hala sır gibi saklanan film hakkındaki en büyük iddia, filmin genç bir Morpheus’un etrafında dönecek olduğu. Jessica Henwick’in Neo’yu andıran oldukça önemli bir karaktere hayat vereceği de konuşulan dedikodular arasında. 21 Mayıs 2021’de vizyona gireceği açıklanan filmle ilgili detayların gerçekliğini vizyon tarihine yaklaştıkça öğrenceğiz.