the strokes’tan 2020 hediyesi yeni şarkı

the strokes’tan 2020 hediyesi yeni şarkı


ode to the mets


Sonunda arkamızda bırakabildiğimiz on yılda etkisini devam ettiren gruplardan The Strokes, en son 2016 yılında çıkardığı Future Present Past isimli EP’nin ardından sessizliğe gömülmüştü. Bu esnada grubun sesi Julian Casablancas The Voidz projesiyle uğraşmış, Albert Hammond, Jr. ve Fabrizio Moretti de grubun durulmasıyla kendi projelerine odaklanmıştı. Ağustos’ta ise grup yeni yıl konseri haberini ve albüm müjdesini vermişti.

Brooklyn’deki Barclays Center’da gerçekleşen konserde The Strokes, artık duvarlara çentik atar hala geldiğimiz yeni albümden Ode To The Mets isimli yepyeni bir parça çalarak verilebilecek en iyi yeni yıl hediyesini verdi. Casablancas albümün bu sene içerisinde geleceğini ve 2010’lardaki durgunluk döneminin sona erdiğini belirtti. Konserde aynı zamanda ön sanatçı olarak ortamı şenlendiren ve zamanında Voidz’le de çalışmış Mac DeMarco’yla Room on Fire döneminden Modern Girls & Old Fashioned Men’i de çalan The Strokes, yeni on yıla hızlı bir giriş yapacak gibi gözüküyor.

Ağır tempodan çalan ve özlediğimiz The Strokes sound’unu bize geri vererek 2000’lerin başına ışınlayan Ode to the Mets’i ve Mac DeMarco’lu Modern Girls & Old Fashioned Men’i hemen aşağıda dinleyebilirsiniz.