the strokes, regina spektor, modern girls & old fashion men ve 17 yıl sonra 15 minutes

the strokes, regina spektor, modern girls & old fashion men ve 17 yıl sonra 15 minutes


şanslısınız queens halkı...


The Strokes dün geceki konserinde oldukça unutulmaz bir performansa imza attı. 

Dün gece Queens’teki Forest Hills Stadyumu‘nda sahne alan The Strokes‘un seyirciler için bazı sürprizleri vardı. Grubun 3. stüdyo albümü First Impressions Of Earth’ün underrated parçası 15 Minutes, 17 yıl sonra ilk kez icra edildi.

B-side günümüz Spotify devrine oldukça yabancı bir tabir. B tarafı veya diğer taraf, sanatçının LP‘sinde genellikle yer almayan ikincil bir şarkı. Aslında basit bir mantık olarak tek şarkılık CD devrinde CD’lerin arka yüzündeki eşantiyon şarkılara b-side deniyor. B-side şarkılar konserlerde fazla çalınmıyor. Müzisyenler kıyamadığı ya da yayınlanmasında ortak karara varamadıkları şarkıları bu tarafa yazıyor. Tahmin edildiği gibi b-side olmasına rağmen patlamış tonla şarkı var. Çünkü müzik evrensel ve belki de en subjektif içerik.

Örnek fazla, dün geceye dönelim. The Strokes kaçırdığımız başka sürprizler de yaptı. Weyes Blood‘ın da geçen hafta grupla birlikte seslendirdiği 2004 tarihli Reptilia b-side’ı “Modern Girls & Old Fashion Men“, bu sefer esas sahiplerinden Regina Spektor‘la icra edildi. Doğaçlama jam yaparken de The New Abnormal‘ın “Why Are Sundays So Depressing” şarkısını ilk kez canlı olarak çaldılar. Hepsinin videosu aşağıda…