radiohead müziğe bir yıl ara veriyor

radiohead müziğe bir yıl ara veriyor


sadece bir yıl ama söz mü?


Geçtiğimiz haftalarda Radiohead Halk Kütüphanesi’ni açarak sabahlara kadar uyanık kalan bünyelere meşgale olan Radiohead grubunun davulcusu Philip Selway, grubun birlikte müzik yapmaya bir yıl boyunca ara vereceğini duyurdu.

Zaten hali hazırda grubun bütün elemanlarının solo projelerini yayınladığı ve Radiohead’e ayırcak vakitleri olmadığını tahmin ettiğimizden bu haber bizleri çok şaşırtmadı. Selway “her zaman iletişimde ve fikir alışverişindeyiz ama bu tarz küçük aralar hem kişisel projelerimizi halletmek için hem de grubun devam etmesi için önemli” diyerek korkulacak bir durum olmadığının da altını çizdi.

2016’da yayınladığı Moon Shaped Pool’un ardından yoğun bir turne ve yaratıcılık sürecine giren grubun 2020’yi boş geçmesi uzun vadede hepimizin yararına olacak bir şey gibi gözüküyor. Son olarak grubun gitaristi Ed O’Brien’ın bu yılın ilk aylarında yayınlaması beklenen henüz isimsiz albümünden dinlediğimiz iki tekli, gönlümüzü hoş etmişti. Bir süre Radiohead yerine grubun üyelerinden solo olarak bahsedeceğimiz günlere yelken açarken Ed O’Brien’ın EOB isimli solo projesinden Brasil’in kollarına kendimizi bırakalım.