ethan hawke before serisinin dördüncü filmi için ısrarcı

ethan hawke before serisinin dördüncü filmi için ısrarcı


before quarantine


Google’a en iyi aşk filmleri yazdığımızda karşımıza çıkacak ilk film serisi şüphesiz Before üçlemesi olurdu. Romantizm ve aşkı yalın ama bir o kadar da gerçekçi ve içten anlatıyla birleştirerek sinema tarihinin en unutulmaz serilerin arasına giren Before üçlemesinin başrol oyuncusu Ethan Hawke, serinin devam filminin çekilmesinin gündemde olduğunu açıkladı. Bir süredir ağzından Before serisini düşürmeyen başarılı aktör, dördüncü filmin serinin zaman çizelgesine uygun olmayabileceğini söyledi.

Indiewire’a açıklamalarda bulunan Hawke, Before serisinin sinema kariyerinin en önemli işi olduğunu söylerken triolojinin hayatındaki en önemli üç deneyim olduğunun altını çizdi. Dördüncü filmin gündemde olduğunu ve serinin yönetmeni Richard Linklater ile temas halinde olduklarını onaylayan Hawke, yeni filmin serinin ilk üç filmindeki gibi 9 sene sonrasını değil belki 4 sene belki de 20 sene sonrasını gösterebileceğini belirtti. Hawke, ” Üçlemeye yeni bir film ekleyeceksek, muhakkak söyleyecek bir şeyimizin olması gerekiyor, eğer iyi bir şeyler yapabileceğimize inanırsak, neden devam etmeyelim” diyerek eğer devam filmi çekilecekse bunun alelacele, baştan savma bir proje olmayacağının da sinyallerini verdi.

Elbette her konuşmanın koronavirüs ve karantina ekseninde değerlendirildiği bu günlerde, karantina etrafında oluşabilecek potansiyel bir dördüncü film hakkındaki soruya Hawke, verdiği cevapla bir hayli şaşırttı: “Bir sonraki filmde, sadece Jesse ve Céline‘in karantinadaki hallerini görmek çılgınca olmaz mıydı? Belki de film İtalya’da geçmeli, Jesse ve Céline ateşin içine giriyor ve balkonlara çıkmış insanlarla birlikte şarkı söylüyorlar. Şu anda yaşananlar karşısında dünyayı güldürecek bir kişi varsa bu da Julie Delpy’dir, bu konu hakkında ne söyleyeceğini hayal bile edemiyorum. Ve Linklater, o hikayeleri ve bizleri bir araya getirebilecek kadar büyük bir bilim adamı.”

Sinema tarihinde özel bir yeri olan Before üçlemesine, bir dördüncü film çekilir mi, çekilirse iyiden iyiye yaşlanmış Julie Delpy ve Ethan Hawke, ilk üç filmde yarattıkları etkiyi yaratabilirler mi bilinmez fakat Ethan Hawke bu işin peşini bırakmayacak gibi.