robert rodriguez ve rosario dawson, the mandalorian’ın ikinci sezonunda

robert rodriguez ve rosario dawson, the mandalorian’ın ikinci sezonunda


e bir zahmet


Disney +’ın geçtiğimiz yıl streaming yarışında adından söz ettirmesinde en büyük pay sahibi olan yapımı The Mandalorian, uzayda geçen bir western hikayesini Star Wars evrenine başarıyla yedirerek gönlümüzü kazanmayı başarmıştı. Star Wars evreninde geçen ilk live-action dizi olan ayrı bir yere sahip olan The Mandalorian; , The Jungle Book, The Lion King yeniden çevrimi gibi filmlerin yönetmenliğinin yanı sıra Iron Man ile ilk tohumları atılan Avengers serisinin hayata geçmesindeki bir numaralı isim olan Jon Favreau‘nun önderliğinde başarılı bir sezon geçirmişti.

Jango ve Boba Fett gibi Mandalorianlı bir savaşçı olan yalnız bir uzay kovboyunun maceralarını anlatırken; Baby Yoda karakteriyle izleyicinin kalbini eriten dizinin yeni sezonunda iki büyük isim yer alacak.

From Dusk Till Dawn ve Sin City gibi yapımlarla tanınan ve son olarak Alita: Battle Angel için kamera arkasına geçen Robert Rodriguez, The Mandalorian’ın 2. sezonunda yönetmen koltuğunda yer alacak isimlerden biri olacak. Disney CEO’su Bob Iger, The Mandalorian’ın 2. sezonunun Ekim ayında başlayacağını açıklamıştı. Ancak Corona virüsü salgını nedeniyle 2. sezonun yayın tarihi, olayların seyiriyle birlikte ertelenmeye çok yakın gözüküyor.

Robert Rodriguez’in 2. sezonda kaç bölüm yöneteceği bilinmezken; dizinin yaratıcısı Jon Favreau ve ilk sezonun bazı bölümlerini yöneten, aynı zamanda Star Wars: The Clone Wars ve Star Wars Rebels gibi animasyon dizilerinin senaristi arasında yer alan Dave Filoni‘nin de 2. sezonun bazı bölümlerinde yönetmen koltuğunda oturacağını açıkladı.

Öte yandan son olarak Mr. Robot’un yaratıcısı Sam Esmail’in yapımcıları arasında yer aldığı antoloji dizisi Briarpatch’te gördüğümü Rosario Dawson, The Mandalorian’ın 2. sezonunun oyuncu kadrosuna dahil oldu. Dawson, Star Wars’un animasyon dizilerinde izlediğimiz Ahsoka Tano’yu canlandıracak. İlk kez live-action bir Star Wars yapımında göreceğiz Ahsoka Tano, Star Wars: The Clone Wars evreninde Anakin Skywalker‘ın genç ve yetenekli çırağı olarak akıllarda yer edinmişti.