fantastic four marvel sinemasını kurtarabilir fakat yeterli değil

fantastic four marvel sinemasını kurtarabilir fakat yeterli değil


sağlam bir kötü gerekiyor


Marvel Sinematik Evreni 15 yıl boyunca gişe başarısı olarak zirveyi zorladı ama bir daha Avengers döneminin seviyesine yaklaşmaları zor görünüyor. Serinin şimdiye kadarki en iddialı süper kahraman ekibi filmine doğru yol alırken süper kahraman yorgunluğunun baş göstermesi ve net bir antagonistin tanımlanmamış olması nedeniyle Marvel’ın toparlanmaya ihtiyacı var. 

 

Marvel’in uzun zamandır beklenen Fantastic Four filmi resmen yapım aşamasında; oyuncular seçildi ve The Hollywood Reporter’a göre çekimler 2024 yazında başlayacak. Bu heyecan verici, ancak kutlamak için biraz erken olabilir. Ekibin beyaz perde geçmişi zayıf. Önceki film uyarlamaları Stan Lee ve Jack Kirby’nin çizgi romanlarının tonunu yakalamakta zorlanmıştı, bu da sadık bir uyarlamayı daha da göz korkutucu hale getirdi.

 

Fantastic Four aynı zamanda Marvel Stüdyoları için de önemli bir dönüm noktasına işaret ediyor. Serinin son beş yılı Endgame’deki olayların ardından yeniden yapılanmakla geçti ve MCU’nun en ikonik karakterlerinin yerini doldurmak hala çok zor. Marvel kendini tehlikeli bir noktada buluyor ve iyi bir Fantastic Four filmi her şeyi düzeltemese de, ihtiyaç duyulan bazı iyi niyetleri geri kazanmada işe yarayacaktır. 

 

THR’ye göre, Marvel hâlâ “Robert Downey Jr. ve Chris Evans’ın çıkışlarından sonra evrenini ileriye taşıyabilecek karakterler ve oyuncular” arayışında. Son filmler yeni kahramanları tanıtmaya çalışırken, yarı zamanlı Yenilmezleri (Doctor Strange ve Captain Marvel gibi) daha büyük roller için hazırladı, ancak hiçbiri gerçekten kalıcı olmayı başaramadı. Pedro Pascal, Vanessa Kirby, Joseph Quinn ve Ebon Moss-Bachrach’ın her biri başka yerlerde karizmatik performanslar sergilediği için Fantastic Four kadrosu buna çare olabilir. Her şey bir yana, geniş çaplı anlatıda meraklarımızı sabit tutabilmek için Thanos kadar ilgi çekici bir kötü adama da ihtiyaçları var.

 

Hayal kırıklığı yaratan Ant-Man and the Wasp’ın ardından: Quantumania ve aktör Jonathan Major’ın aile içi şiddetten hüküm giymesinin ardından, Marvel’ın asıl kötü Kang’den vazgeçtiği bildiriliyor. Karakter ve pek çok varyantı Multiverse ve sonrası için güçlü bir kötü adam olarak hizmet edebilirdi, ancak Marvel şimdi ciddi bir şekilde yeniden düzenlenirken, başka bir antagonistin onun yerini alması gerekecek gibi görünüyor. Marvel, Fantastic Four ile gerçek bir ciddiyete ve uzun ömürlülüğe sahip bir kötü adam tanıtabilir. Bu, ekibin en ünlü düşmanı Doktor Doom olmak zorunda değil (gerçi bu konuda beklentiler yüksek). Bunun yerine Silver Surfer ya da Galactus gibi antagonistler Marvel’ın ağır kozmik tarafını nihayet ortaya çıkarabilir.

 

Galactus’un, Eternals’ta ortaya çıkan ama o zamandan beri adı geçmeyen Celestials ile pek çok ortak noktası var. 2021 filmi, Yargıç Arishem’i Multiverse için uygun bir kötü adam olarak hazırlıyor gibi görünüyordu, ancak üç yıl sonra hala geri dönüşünü görmeye yakın değiliz. (Bir de okyanusun ortasında kaskatı donan Celestial meselesi var ki, o zamandan beri bu meselenin büyük sonuçlarından haberimiz olmadı).

 

Eternals ve Fantastic Four, yazar Jack Kirby’nin bazı bağlayıcı dokularını paylaşıyor. Yönetmen Matt Shakman, Kirby ve John Byrne’ün 1980’lerdeki klasik çalışmasını onurlandırmak istediğini açıkça dile getirmişti, bu da malzemeye gerçekten eğilmekten korkmadığını gösteriyor.

 

Eğer her şey planlandığı gibi giderse, yeni Fantastic Four Marvel’in en büyük sorunlarından bazılarını bir çırpıda çözebilir. MCU beş yıldır istikrarlı bir şekilde düşüşte, bu yüzden bu hikayeyi doğru anlatmak için çok fazla baskı var. Ancak bunu yapmak için Marvel sadece yıldız gücüyle ilerleyemez. Önemsemeye değer bir kötü adamla başlamaları gerekiyor.

 

Fantastik Dörtlü 25 Temmuz 2025’te sinemalarda.