the batman ve sopranos filmine corona virüs şoku

the batman ve sopranos filmine corona virüs şoku


ertelenmeler devam ediyor


Uzun süredir iptal ve erteleme haberi almadığımız sinema dünyasından iki yeni erteleme haberi geldi. Matt Reeves’in yönetmen koltuğunda oturduğu Robert Pattinson’lı The Batman ve The Sopranos dizisinde yaşananlardan öncesinin anlatılacağı Newark, corona virüse takıldı.

Senaryosu aynı zamanda dizinin senaristi ve yaratıcısı olan David Chase ve Boardwalk Empire‘ın senaristi Lawrence Konner tarafından yazılan, yönetmen koltuğunda ise Six Feet UnderLost ve Mad Men gibi dizilere imza atan Alan Taylor‘ın oturacağı eski ismiyle The Many Saints of Newark, yeni ismiyle sadece “Newark”’ın oyuncu kadrosunda Alessandro Nivola, Jon Bernthal, Vera Farmiga, Billy Magnussen, Corey Stoll ve Ray Liotta gibi isimleri izleyeceğiz.

60’lı yılların New Jersey’sinde İtalyanlar ve Afro-Amerikan’ların mücadelesini izleyeceğiz. Tony Soprano’nun babası Giovanni “Johnny Boy”, eşi Livia ve kardeşi Junior karşımıza çıkması muhtemel karakterleden sadece birkaçı. Dizinin yaratıcısı David Chase’in yapımcı koltuğunda oturacağı filmde Tony Soprano’nun gençliğini bizzat James Gandolfini’nin oğlu Michael Gandolfini’nin canlandırmasıyla göz yaşlarımızın sel olacağı film için belirlenen vizyon tarihi 25 Eylül 2020 idi. Malum virüs yüzünden ertelenmek zorunda kalan Newark, 12 Mart 2021’e taşındı.

Göz kamaştırıcı oyuncu kadrosuyla hazırlık aşamasındaki en heyecan verici filmlerden biri olan The Batman‘in prodüksiyon aşaması senenin başında tamamlanmış ve filmin çekimleri başlamıştı. Robert PattinsonZoë KravitzJeffrey Wright, Paul Dano, Colin Farrell, Peter Sarsgaard gibi isimleri bir araya getirecek Matt Reeves yönetmenliğindeki filmden tatsız bir haber geldi. Diğer bütün filmler gibi çekimlerine ara verilen The Batman’in vizyon tarihi 25 Haziran 2021’den 1 Ekim 2021’e ertelendi.

Filmin yönetmen koltuğunda oturan Matt Reeves’in alışık olduğumuz Batman filmlerinden farklı olarak kahramanımızın dedektiflik yönünü vurgulayacak kara bir hikaye anlatacağını açıklamasıyla heyecanlandığımız film için biraz daha bekleyeceğiz gibi.