wes anderson’dan karantina günlerinde izlenilecek dizi/film önerileri

wes anderson’dan karantina günlerinde izlenilecek dizi/film önerileri


wes anderson’dan amme hizmeti


Moonrise Kingdom, The Grand Budapest Hotel, The Royal Tenenbaums ve Isle of Dogs gibi rengarenk filmlerin usta yönetmeni Wes Anderson, bir Fransız dergisine verdiği röportajda karantina günlerinde izlenecek dizi/film listesini paylaştı.

Şu sıralar adını, malum koşullardan dolayı gösterimi Temmuz’dan Ekim’e ertelenen The French Dispatch ile sıkça andığımız Anderson’ın, karantina günlerinde devamlı olarak izleyecek bir şeyler arayan bizler için amme hizmeti olarak paylaştığı listede İtalyan sinemasının efsanevi yönetmenlerinden Marco Ferreri’nin L’ape regina, La donna scimmia ve La grande bouffe gibi filmlerinin yanı sıra William Wyler’ın 1940 yapımı The Westerner’ı ve Seth Holt’un Station Six-Sahara’sı da yer alıyor.

Anderson’ın listesinde dizi olarak ise sadece, Breaking Bad’in spin-off’u olarak yayın hayatına başlayan fakat “boynuz kulağı geçer” dercesine rüştünü ispatlayan Better Call Saul yer alıyor. Anderson, şu sıralar 5. sezonu ile devam eden Better Call Saul’un favori dizisi olduğunu belirtmeden de geçmiyor.

Wes Anderson’ın adeta yıldızlar geçidine sahip olan yeni filmi The French Dispatch, 16 Ekim’de vizyona girecek. Filmin fragmanı için buyursunlar.