edgar wright’ın yeni filmi last night in soho, 2021’in ilk yarısında vizyona girecek

edgar wright’ın yeni filmi last night in soho, 2021’in ilk yarısında vizyona girecek


türkiye için beklemedeyiz


Beyaz perdenin sevilen yönetmenlerinden Edgar Wright’ın gizemini bu zamana kadar koruyan yeni filmi Last Night In Soho’dan tatsız bir haber geldi. Corona virüs sebebiyle çekimleri yarım kalan filmin vizyon tarihi 2021’in ilk yarısına ertelendi.

Cornetto üçlemesi, Scott Pilgrim vs. The World, Baby Driver ve Shaun of the Dead gibi filmlerle kutu biranın yanında en iyi giden filmler ödülü sahibi, zekasına hayran kaldığımız yönetmen Edgar Wright’ın son projesi Last Night In Soho’nun arkasındaki yapım şirketi Focus Features‘ın filmi 2021’e ertelediği geçtiğimiz günlerde ortaya çıkmıştı. Film için yeni bir vizyon tarihi açıklayan Focus, filmin ABD’de 23 Nisan 2021’de gösterime gireceğini paylaştı.

Senaryosunu Edgar Wright’la birlikte Penny Dreadful’un senaristlerinden Krysty Wilson-Cairns’in ele aldığı filmin oyuncu kadrosunda Split, The Witch gibi filmlerdeki başarılı performansıyla göz dolduran Anya Taylor-Joy, Doctor Who dizisiyle tanınan Matt Smith ve Leave No Trace filmiyle adını duyuran Thomas McKenzie, Diana Rigg, Terence Stamp, Rita Tushingham, Michael Ajao gibi isimler yer alıyor

Filmle ilgili ilk detaylar paylaşıldığında Roman Polanski’nin psikolojik gerilim filmi Repulsion gibi bir atmosferi işleyeceğinin sinyallerini veren Wright, Anya Taylor-Joy’un canlandıracağı Sandy için 60’lı yıllarda yeni kültür biçimlerinin ortaya çıktığı dönemde yaşayan bir karakter olacağını açıklamıştı. Son olarak da Wright, Thomasin McKenzie’nin hayat vereceği Elosie karakterinin ise günümüzde yaşayan ancak 60’lı yıllara takıntılı olan biri olarak karşımıza çıkacağını belirtmişti.

Filmin değişen vizyon tarihinin etkisi, ülkemizde de etkisini gösterecek. ABD’de 23 Nisan’da vizyona girecek film üzerinden çok vakit geçmeden Türkiye semalarında da kendini gösterecek. Şimdilik bir süre daha beklemede olacağımız filmden fragman, teaser ya da her hangi bir görsel görmek için heyecanla bekliyoruz.