wong kar-wai’nin yeni filmi blossoms’ın çekimleri temmuz ayında tekrar başlayacak

wong kar-wai’nin yeni filmi blossoms’ın çekimleri temmuz ayında tekrar başlayacak


gerek var mı?


Chungking ExpressIn the Mood for Love ve 2046 gibi unutulmaz filmlerin efsanevi yönetmeni Wong Kar-wai’nin, geçtiğimiz Mart ayında duyurduğu, hatta sinemadan önce televizyona uyarlayacağı sözünü verdiği Blossoms’ın çekimleri, olayların kızışmasıyla birlikte Şubat ayında ertelenmişti. İşte o malum çekimler Temmuz ayında geri dönecek gibi gözüküyor.

Son olarak 2013 yılında vizyona giren The Grandmaster ile izlediğimiz usta yönetmenin yaptığı açıklamalarla o dönem hepimiz heyecanlanmıştık. Kar Wai’nin In the Mood for Love ve 2046 ile tematik bağı olduğunu açıkladığı Blossoms, dört senelik uzun bir senaryo çalışmasının ardından hayata geçmeye çok yaklaşmıştı. Yönetmenin bu projeyi bir adım daha ileri götürerek aynı romanı önce bir diziye uyarlamaya karar vermesiyle sevincimiz bir fiyatına iki Kar-wai projesi izleyeceğimiz için ikiye katlanmıştı.

Çin’in salgını yavaş yavaş kontrol altına almaya başlamasıyla ve normalleşme adımları kapsamında Blossoms’ın çekimleri için de yeni bir tarih belirlendi. Çekimleri Temmuz ayında Çin’de başlayacağı konuşulan film için Hengdian Stüdyoları’nda bu aydan 2021’in Mart ayına kadar rezervasyon yapıldığı ve prodüksiyon için hazırlıklara başlandığı belirtiliyor.

Jin Yucheng‘in 2012 yılında yayımlanan aynı adlı romanından uyarlanacak Blossoms, Çin Kültür Devrimi’nin son dönemine denk gelen 1960’lı yıllarda başlayıp Şanghay’da yaşayan üç kişinin 90’lı yıllara kadar uzanan hikayesini anlatıyor. Yucheng’in romanı iki farklı zaman diliminde Şanghay sakinlerinin gündelik hayatlarına ışık tutarak, şehrin iki farklı yüzünü gözler önüne seriyor.

Aynı zamanda aynı filmin dizi projesi üzerinde de çalışan Wai’nin bu iki projeyi birbirine bağlayıp bağlamayacağı şimdilik belirsiz olsa da böyle bir ihtimal de var.